Obchodné riadenie

Ako predávať tovar vo veľkom

Ako predávať tovar vo veľkom

Video: S. Mizík: Zahraničné reťazce zničili slovenských predajcov a teraz nám predávajú druhotriedny tovar 2024, Júl

Video: S. Mizík: Zahraničné reťazce zničili slovenských predajcov a teraz nám predávajú druhotriedny tovar 2024, Júl
Anonim

Existujú dva druhy obchodu, podľa počtu predajov naraz - maloobchod, v ktorom sa tovar predáva jednotlivo, a komunikujú s každým klientom osobne; a veľkoobchod, v ktorom sa tovar predáva v desiatkach, stovkách, tisícoch kusov, čo je vrstva medzi výrobcami a maloobchodníkmi. Aby ste mohli úspešne predávať tovar vo veľkom, musíte poznať niekoľko jednoduchých pravidiel, ktoré musíte dodržiavať.

Image

Návod na použitie

1

Existujú dva druhy obchodu, podľa počtu predajov naraz - maloobchod, v ktorom sa tovar predáva jednotlivo, a komunikujú s každým klientom osobne, a veľkoobchod, v ktorom sa tovar predáva v desiatkach, stovkách, tisícoch kusov, čo je vrstva medzi výrobcami a maloobchodníkmi. Aby ste mohli úspešne predávať tovar vo veľkom, musíte poznať niekoľko jednoduchých pravidiel, ktoré musíte dodržiavať.

2

Neustále hľadajte zákazníkov. V závislosti od veľkosti klientskej spoločnosti môžete predávať veľké aj malé veľkoobchodné dávky. Nezabudnite, že v prípade veľkoobchodu môžete úspešne fungovať s dvoma pojmami: dodanie, načasovanie a cena. Najprv sa pokúste prilákať zákazníkov s nízkymi cenami veľkých šarží tovaru - nezabudnite, že čím viac tovaru vyrábate, tým lacnejšie je pre jednotku výroby. Klient by sa preto mal cítiť rovnako.

3

Starostlivo dodržiavajte podmienky zmluvy. Pokúste sa vyúčtovať čo najnižšiu sumu za logistiku a dodanie a zároveň dodajte tovar včas. Pamätajte, že vo veľkoobchode je najdôležitejšou podmienkou dlhodobého vzťahu s klientom včasné a dôsledné splnenie zmluvných podmienok.

Odporúčaná