Obchodné riadenie

Ako propagovať výrobok na trhu

Ako propagovať výrobok na trhu

Video: Trh na Dominikánskom námestí zaplavia remeselnícke výrobky 2024, Júl

Video: Trh na Dominikánskom námestí zaplavia remeselnícke výrobky 2024, Júl
Anonim

Na účinnú propagáciu tovaru na trhu je potrebné vykonať celý rad marketingového prieskumu. Mali by ste začať tým, že určíte stav odvetvia, ktorého sa navrhovaný produkt týka, ako aj segmentujete medzeru.

Image

Budete potrebovať

produkt, propagačný plán, počítač

Návod na použitie

1

Preskúmajte trh, na ktorom chcete pracovať. Jedným z najjednoduchších spôsobov je nákup hotového marketingového prieskumu. Ak je váš rozpočet obmedzený, urobte prieskum so svojím tímom. Najvhodnejšie sú dve metódy. Monitorovanie - štúdium priemyselných a obchodných médií, ktoré môžu obsahovať analytické materiály. Prieskum odborníkov - rozhovory s poprednými hráčmi v odvetví, ktorí nie sú priamymi konkurentmi.

2

Analyzujte podobné výrobky, ako aj výrobky, ktoré spĺňajú podobné potreby. Na analýzu sú potrebné zoznamy kvalitatívnych prvkov, ktoré sú priaznivé a nevedú k vysokému predaju. Vzhľadom na silné a slabé stránky priamych konkurentov je ľahšie vypracovať efektívny plán propagácie produktu na trhu.

3

Urobte úplný zoznam špecifikácií produktu, ktoré chcete propagovať. Nezabudnite na USP (jedinečný predajný návrh, tj vlastnosti, ktoré sú jedinečné pre váš produkt). Zviazajte každú pozitívnu kvalitu so základnými potrebami zákazníkov. Takto dostanete odpoveď na otázku o cieľoch ovplyvnenia vedomia cieľovej skupiny.

4

Vyvinúť spôsoby sprostredkovania potrebných informácií. Rozhodnite sa, ktoré komunikačné prostriedky sú vhodné pre propagovaný produkt. Reklama, PR, vírusový marketing, krížový marketing - tieto nástroje môžete používať naraz alebo ich môžete používať jednotlivo.

5

Schvaľuje marketingový plán, ktorý by mal odrážať všetky kroky potrebné na propagáciu. Načrtnite rozsah cieľových médií Zistite náklady na reklamné materiály. Vytvorte rozpočtový plán. Rozvíjajte informačné príležitosti, pri ktorých budete písať tlačové správy, aby ste mohli bezplatne uverejňovať správy a ďalšie zdroje online.

6

Vytvorte si webovú stránku. V ideálnom prípade by nemalo ísť o stránku vizitiek vašej spoločnosti, ale o zdroj venovaný produktom. Veľko prospešná je obsahová reklama, pomocou ktorej je možné úspešne propagovať produkt na trhu.

Venujte pozornosť

Pri propagácii produktu je dôležité jasne načrtnúť jeho spotrebiteľské publikum. V opačnom prípade bude cieľová skupina príliš rozmazaná, čo sťaží propagáciu.

Užitočné rady

Propagujte produkt predbežným preskúmaním jeho konkurenčných výhod. Ľudia chcú získať.

Odporúčaná