nepopulárne

Ako vypočítať cenu železobetónových výrobkov

Ako vypočítať cenu železobetónových výrobkov

Video: Základy marketingu_06_Cena 2024, Júl

Video: Základy marketingu_06_Cena 2024, Júl
Anonim

Predajná cena výrobkov zo železobetónu sa musí vypočítať s prihliadnutím na výrobné a predajné náklady. Pre každý typ produktu musíte urobiť výpočet, kde sa spočítajú všetky priame a nepriame náklady.

Image

Návod na použitie

1

Na základe vývojových diagramov vypočítajte množstvo materiálov potrebných na výrobu každého typu výrobku. Je potrebné zohľadniť cement, piesok, štrk, kov a iné suroviny, ktoré sa využijú pri výrobe železobetónových výrobkov.

2

Vypočítajte náklady na materiály na základe ich nákupných cien, pričom treba zohľadniť náklady na dodanie a skladovanie surovín. Vypočítajte náklady na odpisy fixných aktív. Vypočítavajú sa na základe hodín prevádzky zariadenia a účtovných údajov o výške mesačných odpisov pre toto zariadenie.

3

Spočítajte počet pracovných hodín na každú technologickú operáciu pri výrobe železobetónových výrobkov. Vypočítajte výšku mzdy. Aby ste to dosiahli, vynásobte celkový počet osobohodín, ktorý dostal hodinová mzda pracovníka.

4

Vypočítajte sumu časového rozlíšenia miezd zamestnanca (jednorázová sociálna daň a úrazové poistenie) vynásobením percenta časového rozlíšenia výškou miezd. Spočítajte všetky priame výrobné náklady.

5

Vypočítajte výrobné náklady (plánovaná účtovná cena) výrobkov z vystuženého betónu vynásobením sumy priamych nákladov percentuálnym podielom všeobecných výrobných nákladov, ktoré sa musia pre tento druh výroby vypočítať a schváliť. Podľa prijatých výrobných nákladov sa hotové výrobky zaznamenávajú v podniku.

6

Vypočítajte celkové náklady na výrobky zo železobetónu a pripočítajte k výrobným nákladom na všeobecné obchodné náklady. Percentuálny podiel všeobecných obchodných nákladov na výpočet cien hotových výrobkov musí byť schválený v podniku.

7

K celkovým nákladom pripočítajte sumu výdavkov na predaj výrobkov. Po vypočítaní a spočítaní všetkých priamych a nepriamych výrobných nákladov bude potrebné zahrnúť percentuálny podiel zisku spoločnosti do ceny výrobku.

8

Ak je organizácia platcom DPH, pripočítajte k vypočítanej sume sumu vypočítanej dane. Vypočíta sa teda predajná cena železobetónového výrobku. Nebude tiež dovolené študovať trh so železobetónovými výrobkami a porovnávať vypočítané ceny s cenami železobetónu od konkurenčných firiem.

Odporúčaná