management

Ako vypočítať riziko

Ako vypočítať riziko

Video: Planning lawn irrigation - calculation of sprinklers - Is my connection sufficient? 2024, Júl

Video: Planning lawn irrigation - calculation of sprinklers - Is my connection sufficient? 2024, Júl
Anonim

Vypočítanie úrovne rizika v podniku je veľmi náročná záležitosť. Tieto intuitívne výpočty sú v mnohých situáciách založené na ohromujúcom úspechu alebo úplnom zlyhaní podniku. Na zníženie pravdepodobnosti výskytu chýb existuje systém na výpočet stupňa rizika v prípadoch. A podľa niektorých odborníkov sa môžete naučiť zistiť jeho prijateľnú úroveň.

Image

Budete potrebovať

Informácie o finančnej situácii podniku, konkurentov, rozsahu spoločnosti a hospodárstva ako celku na výpočet tradičných poistných rizík, komodít, finančných, environmentálnych, právnych atď.

Návod na použitie

1

Definujte ciele, ktoré chcete dosiahnuť v rizikovej situácii - primárnej aj sekundárnej. Musia byť skutoční a celkom dosiahnuteľní. Aj v tejto fáze môžete predbežne odhadnúť približný stupeň rizika.

2

Zhodnoťte význam svojich výsledkov pre akýkoľvek výsledok, od najlepších po najhoršie. Zároveň by sa človek nemal vážne zamerať na rizikovosť sekundárnych cieľov.

3

Pokúste sa zistiť, aký je váš vplyv na vyšších zamestnancov. Zlepšenie vášho osobného stavu sa dá dosiahnuť vyjadrením vášho názoru na otázky, v ktorých ste dobre oboznámení.

4

Pri riešení sporných a rizikových problémov zvážte kompromis. Je tiež potrebné vyhodnotiť vplyv negatívnych procesov na váš osobný stav: stratu práce, dôveru alebo povesť. Oplatí sa využiť výhody možných výhod.

5

Najdôležitejším krokom je správne určiť okamih začiatku činnosti alebo nečinnosti. Je dôležité si uvedomiť, že takmer všetky významné činnosti v podnikaní sú vždy dobre premyslené a existuje len málo situácií, keď je potrebná okamžitá reakcia.

6

Pri posudzovaní rizika konkrétneho rozhodnutia je nevyhnutné premýšľať prostredníctvom vášho konania pri každom vývoji udalostí. Stupeň rizika v podniku znižuje dostupnosť vopred navrhnutých pohotovostných plánov, ktoré možno ľahko reorganizovať.

Venujte pozornosť

Nenechajte sa príliš uniesť riskantnými činmi, víťazstvo dosiahnuté tvrdou prácou a jasné plánovanie sa zdajú byť náhodné, nezaslúžené zvonka, čo predstavuje riziko pre ostatných, ak je úplne neoprávnené.

Užitočné rady

Skutoční podnikatelia a vedúci predstavitelia prirodzene chápu, že výpočet rizík vopred je ziskovejší ako impulzívne podnikanie.

Článok o tom, ako vypočítať prijateľnú úroveň rizika v podniku a zvoliť ten správny okamih pre konanie.

Odporúčaná