rozpočtovanie

Ako vypočítať zľavu

Ako vypočítať zľavu

Video: Ako si vypočítať tímovú zľavu 2024, Júl

Video: Ako si vypočítať tímovú zľavu 2024, Júl
Anonim

Zľavy - jeden z nástrojov na stimuláciu zákazníka pri nákupe tovaru. Najčastejšie sú vyrábané veľkými značkami, ktoré sa snažia získať čo najširšiu škálu spotrebiteľov a „zvyknúť si“ na oblečenie, konzumovať kozmetiku atď. Výpočet zľavy je súčasťou stratégie diferenciácie cien.

Image

Návod na použitie

1

Táto stratégia zahŕňa zmenu cenovej úrovne pre rôzne kategórie spotrebiteľov, rôzne regióny, ako aj reguláciu sezónnych výkyvov počas celého roka. Výpočet zľavy by mal byť zo základne. Za to vezmite cenu získanú metódou stanovovania cien. Potom vypočítajte výšku kvót alebo zliav.

2

Pre zákazníkov môže byť zľava rozlíšená podľa frekvencie využívania služieb spoločnosti alebo jej produktov, podľa objemu nákupov a tiež podľa platobných metód. Vytvorenie systému zliav má zmysel iba vtedy, ak pre kupujúceho existuje skutočný boj.

3

Na výpočet zľavy je potrebné vypočítať, ako efektívna bude táto udalosť pre spoločnosť. Metódy výpočtu efektívnosti tiež závisia od typu zliav: zľava na jednorazový objem alebo akumulovaný objem, sezónna zľava alebo zľava na rýchlosť platby. Zľava by nemala byť pre podnik nevyhnutným zlom, mala by viesť k zvýšeniu zisku alebo aspoň k jeho zachovaniu.

4

Zľava za objem nakúpených výrobkov je progresívna zľava. Pri jej výpočte sa riadia nasledujúcim princípom: zisk z veľkého objemu predaja so zľavou by nemal byť nižší ako z malých objemov so starou cenou.

5

Ak chcete vyvinúť diskontnú stupnicu, musíte vypočítať počiatočný objem predaja, z ktorého môžete vykonať zľavu, vypočítať výšku marže pre všetky úrovne stupnice, ktoré spoločnosť plánuje získať.

6

Zľava pri platbe sa uplatňuje pri uzatváraní zmluvy. Čím skôr zákazník zaplatí za výrobky, tým viac môže získať zľavu. Pri výpočte zľavy by ste mali vychádzať z výhod, ktoré dostanete, keď dostanete peniaze skôr. Môže ísť o bankové úroky, infláciu, zmrazenie aktív atď. To znamená, že zmluva stanovuje podmienky, z ktorých bude mať úžitok predávajúci, a preto kupujúci tiež získajú výhody.

7

Sezónne zľavy redistribuujú dopyt. Pri výpočte zohľadňujú náklady na prechod počas prechodu na nové výrobky, vynútené prestoje mimo sezóny, náklady na najatie ďalších zamestnancov v hlavnej sezóne. Zľavy pri likvidácii tovaru sa vypočítavajú na základe možných nákladov na skladovanie výrobkov, ako aj pravdepodobnosti znehodnotenia výrobkov atď.

  • ako vypočítať zľavu na tovar
  • Výpočet sumy so zreteľom na percento zľavy

Odporúčaná