rozpočtovanie

Ako vypočítať colné platby

Ako vypočítať colné platby

Video: přijímačky tabulky 2024, Júl

Video: přijímačky tabulky 2024, Júl
Anonim

Zakaždým, keď navštívite cudziu krajinu, musíte prejsť zvykom. Len niektorí okolo nich prechádzajú a iní musia stáť, aby zaplatili clo na dovoz vecí do krajiny. Aby sa výška cla nestala veľkým prekvapením, je možné platbu vypočítať nezávisle.

Image

Návod na použitie

1

Ruský daňový zákon jasne uvádza, čo je predmetom colného záujmu, ako aj koľko stojí dovoz jedného alebo iného množstva tovaru. Platí clo, podľa článku 320 daňového poriadku Ruskej federácie osoba, ktorá dováža tovar do krajiny a do colného vyhlásenia uvedie informácie o ňom.

2

Vo väčšine prípadov sa clo platí na miestnej úrovni. Až potom bude mať osoba, ktorá zaplatila to, čo je stanovené v štátnej pokladnici, právo vyzdvihnúť tovar.

3

Colnú platbu si môžete vypočítať pomocou osobitného štítku, do ktorého sa zadávajú informácie o platobnom kóde (pomôže to klasifikovať tovar podľa schváleného zoznamu colného orgánu), informácie o mene, v ktorej bude tento poplatok zaplatený, informácie o cle a o výške DPH. Aj pre výpočet musíte uviesť základ pre výpočet platby (spravidla sa uvádza v rubroch). V stĺpcoch osobitnej tabuľky „Sadzba“ a „Suma“ musíte uviesť aktuálnu daňovú sadzbu pre tento druh produktu a sumu, ktorá sa musí zaplatiť. Uvádza sa aj spôsob platby - v hotovosti, bankovým prevodom alebo kartou.

Image

4

Výpočet cla je v skutočnosti nasledujúci. Sadzobník poplatkov je zvyčajne 0, 1% za príspevky v rubľoch a 0, 05% za devízové ​​poplatky. Ak však tovar nie je zaregistrovaný priamo v mieste colného orgánu, ale na inom mieste, sadzba sa zdvojnásobí. Operácie pri dovoze tovaru sú kvalifikované ako predmet zdanenia DPH a počítajú sa ako percentá zo základu dane, ktoré zodpovedajú sadzbe dane. Ak dovozca dováža tovar, na ktorý sa vzťahuje definícia spotrebnej dane, musí tieto spotrebné dane zaplatiť dodatočne.

Image

5

Okrem toho je pri výpočte colnej platby potrebné zohľadniť colnú hodnotu tovaru. Môžete to určiť podľa vzorca, kde sa rubeľa voči doláru násobí kúpnou cenou tovaru. Bude to základná hodnota pre výpočet colnej platby. Ak chcete získať celkovú platbu, musíte vynásobiť základnú jednotku dovoznou rýchlosťou. Ak je tovar podliehajúci spotrebnej dani, základná jednotka sa vynásobí sadzbou spotrebnej dane. Vypočítame tiež daň z pridanej hodnoty. Potom sa všetky ukazovatele spočítajú. Toto budú náklady na clo.

Image

Odporúčaná