obchodné

Ako požiadať o výpis z registra

Ako požiadať o výpis z registra

Video: Výpis z registra občianskych združení - ako ho získať 2024, Júl

Video: Výpis z registra občianskych združení - ako ho získať 2024, Júl
Anonim

Daňový úrad vydáva na základe písomnej žiadosti výpis z zjednoteného štátneho registra právnych subjektov alebo USRIP. Vyhlásenie podnikateľa alebo organizácie môže byť neobmedzené mnohokrát a bezplatné. Ale na inú právnickú osobu - iba na základe poplatkov. Štátna povinnosť pre vydanie jednoduchého výpisu je 200 rubľov, naliehavá, a to aj pre seba - 400 rubľov.

Image

Budete potrebovať

  • - žiadosť o výpis z registra;

  • - prijatie platby štátnej dane;

  • - pas;

  • - plnomocenstvo (nie vo všetkých prípadoch).

Návod na použitie

1

Musíte začať podaním žiadosti o výpis. Tento dokument je napísaný v akejkoľvek forme, musí však obsahovať informácie o daňovom úrade, v ktorom je adresovaný, o autorovi žiadosti, názve a PSRN alebo DIČ organizácie, pre ktorú sa vyžaduje výpis, a o údajoch, ktoré musí obsahovať, o dátume vyhotovenia a podpise zodpovednej osoby.

Je tiež vhodné uviesť, na aký účel je potrebný výpis (odvolanie na súd, účasť na výberovom konaní atď.).

2

Ak je výpis zaplatený, budete musieť previesť štátny poplatok do rozpočtu. Ak vo vašom regióne existuje registračná kontrola, musí sa žiadosť adresovať tam, kde sa musí uviesť aj ako príjemca platby.

Platbu môžete vytvoriť pomocou príslušnej služby na webovej stránke Federálnej daňovej služby Ruska.

Ak sa žiadosť podáva v mene právnickej osoby, je lepšie zaplatiť štátny poplatok z bežného účtu.

3

Žiadosť o výpis a potvrdenie o zaplatení štátnej dane možno poslať daňovému úradu poštou alebo osobne. Ak to vedúci organizácie v druhom prípade neurobí, musí zamestnancovi, ktorý je týmto postupom poverený, napísať plnomocenstvo. V opačnom prípade nebudú dokumenty akceptované.

Ak je všetko v poriadku, do piatich pracovných dní od prijatia žiadosti by malo byť pripravené jednoduché vyhlásenie a naliehavé - nasledujúci pracovný deň.

Ak zástupca organizácie neprichádza na výpis osobne, zašle sa poštou.

Venujte pozornosť

Pri podávaní žiadosti o výpis z Registra právnických osôb zjednoteného štátu priamo na daňovom úrade, okrem samotnej žiadosti a pôvodného dokladu potvrdzujúceho zaplatenie štátnej dane, je potrebné predložiť doklad preukazujúci totožnosť žiadateľa, a ak je žiadosť podaná zástupcom žiadateľa, aj splnomocnenie na právo podať zodpovedajúcu žiadosť.

Užitočné rady

Dôležitosť tohto dokumentu je nepopierateľná, pretože samotný výpis môžete získať iba predložením žiadosti o výpis z registra. Výpis z zjednoteného štátneho registra právnických osôb je dnes potrebný pri vykonávaní akýchkoľvek právne významných konaní vo vzťahu k právnickej osobe: uzatváranie zmlúv, vykonávanie zmien v zakladajúcich dokumentoch spoločnosti alebo pri zmene informácií o právnickej osobe v registri - to všetko okrem iného vyžaduje výpis z zjednoteného štátneho registra právnych subjektov.

aké dokumenty sú potrebné na vyhlásenie

Odporúčaná