ostatné

Ako ukončiť dodávateľskú zmluvu

Ako ukončiť dodávateľskú zmluvu

Video: Ako správne darovať a ako darovaciu zmluvu zrušiť. Kto všetko ju môže napadnúť? 2024, Júl

Video: Ako správne darovať a ako darovaciu zmluvu zrušiť. Kto všetko ju môže napadnúť? 2024, Júl
Anonim

Uzatvorením zmluvy o dodávke partneri dúfajú, že sú splnené všetky podmienky dohody každej zo strán. A samozrejme počítajú s včasným a úspešným dokončením transakcie. Prax však ukazuje, že je často potrebné uchýliť sa k predčasnému ukončeniu zmluvy. Právne predpisy Ruskej federácie to umožňujú kedykoľvek, v akejkoľvek fáze plnenia zmluvných záväzkov, pri dodržaní procesných noriem.

Image

Návod na použitie

1

Pozorne si preštudujte znenie zmluvy, malo by obsahovať klauzulu upravujúcu ukončenie dohody. V takom prípade by ste mali konať v súlade s algoritmami predpísanými v tomto dokumente. Ak takáto sekcia neobsahuje obsah, postupujte podľa právnych predpisov Ruskej federácie.

2

Vzhľadom na charakteristiku ukončenia zmluvných záväzkov, ktoré hospodárskym subjektom poskytuje Občiansky zákonník Ruskej federácie, sa doložky 1 a 2 čl. 450, transakciu môžete ukončiť vzájomnou dohodou strán alebo jednostranne. V každom prípade pripravte dôvody ukončenia súčasnej zmluvy a rokujte s partnerom. Je možné, že protistrana je pripravená zrušiť transakciu, a preto by sa podľa právnych predpisov Ruskej federácie malo vypovedanie uskutočniť rovnakým spôsobom ako pri uzavretí zmluvy.

3

Ak chcete jednostranne vypovedať dodávateľskú zmluvu, musíte poslať partnerovi oznámenie o odmietnutí splniť zmluvné záväzky. Od tohto okamihu stráca dohoda strán platnosť. Na takéto akcie však musíte mať závažné dôvody (porušenie zmluvných podmienok). Uveďte ich v oznámení, zodpovedajúcim spôsobom vyplňte a pošlite ich podľa pravidiel doporučenou poštou s potvrdením o prijatí.

4

Po prijatí odmietnutia od vášho partnera (alebo nedostaní odpovede v lehote uvedenej v oznámení), ktorá považuje dôvody uvedené v oznámení za nedostatočné na ukončenie zmluvy, pokračujte v príprave balíka dokumentov na podanie žaloby na súd. Tu budete potrebovať vyhlásenie, dohodu, kópiu zaslaného oznámenia, poštové potvrdenie o doručení dokumentu partnerovi, potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti a doklady potvrdzujúce porušenie podmienok dohody partnerom.

Art. 450 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie Dôvody na zmenu a vypovedanie zmluvy

Odporúčaná