Druhy činností

Ako rozvíjať koncept

Ako rozvíjať koncept

Video: Koncept rozvoja inteligentných miest na Slovensku 2024, Júl

Video: Koncept rozvoja inteligentných miest na Slovensku 2024, Júl
Anonim

Koncept vo vzťahu k obchodnému podniku je podnikateľským plánom budúceho podnikania. Inými slovami, súbor pravidiel a referenčných podmienok pre všetky hlavné oblasti: vytvorenie produktu s jedinečným predajným návrhom, jeho propagácia a implementácia.

Image

Budete potrebovať

počítačový telefón

Návod na použitie

1

Zhodnoťte myšlienku, na ktorej chcete tento koncept rozvinúť, v troch oblastiach: zastúpenie na trhu, dopyt potenciálneho publika a zložitosť projektu. Posledné uvedené by sa malo chápať ako výroba produktu alebo poskytovanie služieb, ako aj ich uvádzanie na trh.

2

Určite, ktorí odborníci budú zapojení do počiatočnej fázy podnikateľského plánu. Napríklad pri vývoji koncepcie reštaurácie musíte spočiatku potrebovať pomoc obchodníka, dizajnéra a šéfkuchára. Sekundárne "Eshalon" - finančník, personálny manažér, manažér služieb. Vývoj koncepcie by mal pokrývať hlavné aspekty reštaurácie, menovite vzťah názvu, interiéru, kuchyne, stanovovania cien, náboru, služieb, marketingových politík.

3

Analyzujte niekoľko možných budúcich názvov produktov. Je potrebné analyzovať vzhľad, sluch, zrozumiteľnosť cieľového publika, nezabudnuteľnosť a bezpečnosť. Ponechajte dve alebo tri možnosti, zaujímajte sa o názory príbuzných a priateľov. Mali by samozrejme patriť do skupiny potenciálnych zákazníkov. Ak to zdroje umožňujú - vykonať hromadný prieskum. Môžete viesť pohovor sám, alebo môžete zapojiť marketingovú spoločnosť.

4

Skombinujte myšlienku, ktorú ste pôvodne mali, s menom, na ktorom ste sa zastavili. Výsledkom by mal byť obraz budúceho konceptu produktu alebo služby. Teraz záleží na firemnej identite. V prípade nášho príkladu, výber dizajnu priestorov pre reštauráciu. Ak sa to nazýva „Beethoven“ - dizajn je pokiaľ možno v klasickom alebo dokonca slávnostnom štýle. Ak ste sa usadili na hravom mene - výber dizajnu sa hodí.

5

Pridajte jedinečnú ponuku predaja. Ak máte pochybnosti o tom, čo je vhodné pre túto úlohu, odpovedzte na nasledujúcu otázku: Prečo by ste si kúpili tento druh ponuky? Po vytvorení obrázka určte publikum kotiev, t. pre ktorých je primárne navrhnutý váš jedinečný predajný návrh. Ak máte jasné publikum, môžete začať s marketingovými a marketingovými plánmi. Podnikateľský plán je pripravený, teraz ho treba kompetentne implementovať.

Venujte pozornosť

Koncept je mnohostranný koncept, preskočte jednu zo zložiek a puzzle nebude fungovať.

Užitočné rady

Pri vypracúvaní koncepcie by sa mal človek držať jasných pokynov pre hlavné cieľové publikum. Neustále sa pýtajte, kto, prečo a za akú cenu produkt kúpi.

ako rozvíjať ex k v roku 2019

Odporúčaná