obchodné

Ako rozvíjať výrobu

Ako rozvíjať výrobu

Video: Eduard Hupka - majster ľudovej umeleckej výroby 2018 2024, Júl

Video: Eduard Hupka - majster ľudovej umeleckej výroby 2018 2024, Júl
Anonim

Asi najťažšia vec v podnikaní je nápad. Na rozvoj výroby musíte mať jasnú predstavu o tom, čo budete vyrábať. Tento proces môžete začať organizovať až po dôkladnom marketingovom prieskume a hodnotení trhu - existuje na ňom miesto pre váš produkt?

Image

Budete potrebovať

Idea. Podnikateľský plán. Trpezlivosť.

Návod na použitie

1

Najlepšie je vstúpiť na trh s novým nápadom, ktorý nikto nenavrhol pred vami. V tomto prípade existuje oveľa väčšia šanca na úspech. Môžete sa však pokúsiť vylepšiť existujúci produkt, t. predajte ho lacnejšie ako konkurenti alebo ho vylepšte. Nasledujúce otázky vám pomôžu pri výbere nápadu pre podnikanie: Máte nejaké zručnosti, ktoré sa môžu stať základom budúceho podnikania? Poznáte neobsadené medzery na trhu, na ktorých nie sú konkurenti? Máte nejaké nápady, ako vyriešiť problémy štátu alebo veľkých spoločností?

2

Vytvorte plán rozvoja výroby, ktorého hlavné body môžu byť: dizajn (premena abstraktnej myšlienky na konkrétny produkt), prototypovanie (vytvorenie skúšobnej verzie), ochrana práv (ak ste niečo vymysleli? Patent), financovanie, organizačné záležitosti (koľko zamestnancov budete potrebovať), kde umiestniť výrobu atď.) marketing (premýšľajte o tom, ako zorganizovať predaj vášho produktu alebo služby).

3

Asi ďalším najťažším problémom po vypracovaní nápadu je financovanie. Peniaze na rozvoj výroby je možné požadovať od štátu, veľkých spoločností, rizikových a inovačných fondov, rôznych podporných fondov pre začínajúce podniky. Môžete si tiež vziať pôžičku od banky alebo hypotéku na nehnuteľnosť. Vo všetkých prípadoch (s výnimkou posledného) bude potrebný podnikateľský plán vašej výroby - nikto nebude poskytovať finančné prostriedky takýmto spôsobom. Váš obchodný plán by mal obsahovať nasledujúce položky: ciele, nápad, marketingový plán, na čo utratíte úver alebo investíciu, ako môže byť vaše podnikanie v záujme investora alebo veriteľa, ako sa chystáte vrátiť prostriedky získané z úveru.

4

Diskutujte o svojom pláne s odborníkmi, ale buďte opatrní - ak sa obávate, že nápad bude ukradnutý, je lepšie si ho nechať iba v hlave. Riešením v tejto situácii môže byť uzavretie dohody o nezverejnení dôverných informácií.

5

Testujte trh. Test musí prejsť aj ten zdanlivo najziskovejší nápad. Za týmto účelom môžete zariadiť prieskum cieľovej skupiny a tiež vytvoriť demo (skúšobnú) verziu produktu. Vytvorí sa prototyp na posúdenie požiadaviek na produkt, načasovanie jeho implementácie a vznikajúce problémy. Testovanie produktu alebo služby je potrebné nielen pred začiatkom výroby, ale aj v procese - takže môžete včas reagovať na potreby spotrebiteľov a nedostatky svojich výrobkov.

Užitočné rady

Buďte trpezliví, nestrácajte odvahu a vieru vo svoju vlastnú silu - mnoho veľkých podnikateľov začalo od nuly a dosahovalo neuveriteľný úspech.

Obchodné spojenie

Odporúčaná