nepopulárne

Ako sami zostaviť interný obchodný plán

Ako sami zostaviť interný obchodný plán

Video: Online webinár: Ako si vytvoriť jednoduchý biznis plán 2024, Júl

Video: Online webinár: Ako si vytvoriť jednoduchý biznis plán 2024, Júl
Anonim

Akýkoľvek podnikateľský plán je vizitkou podnikateľa, pretože sa na ňom rozhodne, či dať tomuto podnikateľovi pôžičku, či by investori mali do tohto projektu investovať svoje peniaze. Preto musíte súvisieť s prípravou podnikateľského plánu s maximálnou zodpovednosťou.

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite o úlohách podnikateľského plánu a pre koho ho napíšete. To znamená, že najprv musíte určiť účel vypracovania podnikateľského plánu. Ak napíšete podnikateľský plán na prilákanie investícií, štruktúra bude rovnaká. A pokiaľ ide o vývoj nejakého nového projektu, potom sa zamerajte na iné veci. Neexistuje žiadna špeciálna technika na písanie podnikateľského plánu.

2

Napíšte, čo ste už dosiahli, uveďte svoj podnikateľský nápad. Túto položku je potrebné dodržiavať nielen pri získavaní vonkajšieho financovania. Budete ich potrebovať, aj keď píšete podnikateľský plán iba pre seba. Údaje, ktoré ste už dosiahli, uľahčujú plánovanie do budúcnosti.

3

Uveďte hlavné ciele projektu, povedzte, ako ich budete realizovať v praxi. Toto je najdôležitejší bod, v ktorom je potrebné vysvetliť, čo sa deje a prečo. Je veľmi dôležité uviesť, čo sa chystáte dosiahnuť pomocou nového projektu a ako. Nestačí len naznačiť ciele, ale musíte podrobne vysvetliť, ako budú dosiahnuté.

4

Vypočítajte približný zisk projektu, jeho financovanie, peňažný tok. Je to najťažšia časť podnikateľského plánu, ktorý nie je pre podnikateľov vždy jednoduchý. Zároveň je potrebné dôkladne premyslieť túto časť, najmä ak vyvíjate podnikateľský plán na prilákanie investícií.

5

Rozhodnite sa o zdrojoch potrebných na dosiahnutie cieľa: ľudia, technológie atď. To sa musí urobiť. Môže sa ukázať, že na dosiahnutie vašich cieľov nie je k dispozícii dostatok zdrojov.

6

Vypočítajte kvalitatívne a kvantitatívne ukazovatele plánu. Je potrebné určiť, ako budete podávať správy o vykonávaní podnikateľského plánu a ako bude spoločnosť počas jej vykonávania riadiť. V tomto odseku sa uvádzajú úpravy, ku ktorým dôjde po dokončení podnikateľského plánu, pretože je nepravdepodobné, že by sa ktokoľvek podaril urobiť všetko tak, ako je napísané.

Súvisiaci článok

Prečo potrebujem podnikateľský plán

Odporúčaná