obchodné

Ako sa zaregistrovať LLC sami

Ako sa zaregistrovať LLC sami

Video: The Truth about Hydrogen 2024, Júl

Video: The Truth about Hydrogen 2024, Júl
Anonim

Samotná registrácia vlastnej právnickej osoby nie je taká náročná, ako sa zdá na prvý pohľad, stačí ju len zistiť.

Image

Zdá sa ľahšie zveriť registráciu LLC právnickej firme, ale je lepšie všetko študovať a zbierať dokumenty sami. V tomto prípade nielenže dáte peniaze a dostanete nepochopiteľné kúsky papiera, ale budete rozumieť tomu, čo je každý dokument a prečo je potrebný. Takže, kde začať.

1. Ak podnikáte v podnikaní prvé kroky, rozhodnite sa, či potrebujete spoločnosť LLC alebo pre začiatočníkov je jednoduchšie otvoriť IP, najmä ak ste jediný zakladateľ.

2. Na internete nájdete služby, ktoré tvoria balík dokumentov na registráciu právnickej osoby. Napríklad internetové účtovníctvo „Moja firma“.

3. Pred registráciou si musíte zvoliť daňový systém: všeobecný, zjednodušený (6% a 10%) alebo UTII. Vezmite prosím na vedomie, že existuje obmedzený zoznam činností, na ktoré sa môžu UTII vzťahovať.

4. Rozhodnite o kódoch pre OKVED (All-Russian Klasifikátor typov ekonomických činností). Vyberte niekoľko kódov naraz (odporúča sa nie viac ako 20), berte do úvahy skutočnosť, že v budúcnosti sa vaša spoločnosť môže zapájať do iných druhov činností. Najprv uveďte kód hlavnej činnosti.

5. Sídlo spoločnosti (to, čo sa predtým nazývalo zákonná adresa). Spoločnosť môžete zaregistrovať v mieste bydliska generálneho riaditeľa. Ak si prenajmete kanceláriu, je lepšie sa zaregistrovať na adrese nebytových priestorov.

6. Výber značky. Spoločnosť môže mať úplné aj skrátené meno, ako aj meno v cudzom jazyku. Ale hlavné meno musí byť napísané v azbuky. Po príchode mena musíte skontrolovať na webovej stránke Federálnej daňovej služby, či už sú nejaké spoločnosti zaregistrované. Použitie derivátov slov „Rusko“ a „Moskva“ v názve (napríklad „ruština“, „Moskva“) podlieha dodatočnému poplatku.

7. Základné imanie. Minimálna výška schváleného kapitálu je 10 000 rubľov a môže sa vyplatiť v peniazoch aj vo vlastníctve (počítač, stôl, stolička).

8. V dôsledku toho by ste mali mať po ruke tento súbor dokumentov:

- Prihláška podľa formulára P11001 je podpísaná notárom.

- Charta organizácie a notársky overená kópia. Vzorové charty sa ponúkajú na internete, ak váš typ činnosti obsahuje funkcie, je najlepšie sa poradiť v tejto veci s právnikom.

- Prijatie platby štátnej dane (4 000 rubľov).

- rozhodnutie o vytvorení LLC (ak existuje jeden zakladateľ) alebo Protokol o vytvorení právnickej osoby (ak sú 2 alebo viacerí zakladatelia).

- nájomná zmluva a jej kópia.

- Výkaz o uplatňovaní zjednodušeného daňového systému (zjednodušený daňový systém), v ktorom je uvedený základ dane: príjem alebo príjem po odpočítaní výdavkov. V prípade, že nebudete uplatňovať všeobecný daňový systém.

- Zmluva o založení spoločnosti (ak je viac ako jeden zakladateľ).

- Žiadosť o registráciu, formulár 11001. Podpis je notársky overený.

Zoznam dokumentov týkajúcich sa vášho mesta môžete objasniť na webovej stránke Federálnej daňovej služby alebo telefonicky.

9. Dokumenty musia byť starostlivo skontrolované a odovzdané Daňovému inšpektorátu na ul. Red Textile Worker, 10-12 (pre Petrohrad). Upozorňujeme, že v prípade chýb sa štátna povinnosť nevracia. Žiadateľ musí osobne predložiť dokumenty (ten, ktorého podpis je na tlačive 11001) alebo osoba, ktorej sa má notársky overená plnomocenstvo vydávať. Čas spracovania dokumentov - 5 pracovných dní. Ak sa neponáhľate, dokumenty môžete poslať ruskou poštou, ale to bude trvať asi 2 až 3 týždne.

10. Na daňovom úrade vám bude vydané: osvedčenie o štátnej registrácii, registrovaná charta LLC, osvedčenie o registrácii dane, výpis z Jednotného štátneho registra právnych subjektov, oznámenie o pridelení štatistických kódov, osvedčenie o registrácii v FSS (Federálna poisťovacia služba) a Dôchodkový fond (dôchodkový fond).

Toto sú základné kroky na registráciu vo všeobecnosti. Zoznam dokumentov sa môže líšiť v závislosti od regiónu a zákony a formuláre žiadostí sa často menia. Potom sa budete stále musieť zaregistrovať na FSS a PFR, otvoriť si bankový účet, informovať všetky orgány o otvorení účtu, neustále predkladať správy, aj keď ešte nemáte žiadny zisk.

A samozrejme podnikáte.

Odporúčaná