obchodné

Ako vytvoriť fotografické štúdio

Ako vytvoriť fotografické štúdio

Video: Zoner Photo Studio X - ako vytvoriť plynulý prechod vo video editore 2024, Júl

Video: Zoner Photo Studio X - ako vytvoriť plynulý prechod vo video editore 2024, Júl
Anonim

Neustály rast trhu reklamných služieb stimuluje rozvoj fotopriemyslu, bez ktorého by sa dizajnéri a inzerenti stále cítili ako bez pravej ruky. Takáto situácia otvára priestor pre tých, ktorí chcú zorganizovať profesionálne fotografické štúdio - vždy bude požadovaná sada služieb od výrobcov reklamy.

Image

Budete potrebovať

  • 1. Miestnosť 50 metrov štvorcových

  • 2. Profesionálny fotoaparát

  • 3. Vybavenie a príslušenstvo pre fotografiu

  • 4. Nábytok a vybavenie pre pracovisko správcu

  • 5. Fotograf personálu

  • 6. Obchodné vzťahy s reklamnými agentúrami

Návod na použitie

1

Poraďte sa s fotografom, ktorý má bohaté skúsenosti so štúdiovou fotografiou, aby ste zistili, aké parametre by mala mať miestnosť, v ktorej sa štúdio nachádza. Ak sa nechystáte otvoriť „fotografiu na dokumenty“, ale pripravujete pracovisko pre profesionála, pokračujte z minimálnej plochy 40 - 50 metrov štvorcových. Okrem toho by priestranný priestor na prenájom nemal byť iba široký, prípustná výška stropu v ňom je najmenej tri metre.

2

Získajte vybavenie, ktoré potrebujete na prevádzkovanie profesionálneho foto štúdia. V prvom rade je to kamera, ktorá sa stane nástrojom práce vašich zamestnancov a pri výbere ktorej treba pristupovať so všetkou vážnosťou. Uloženie pomocou tohto dôležitého kroku je nemožné, výber správneho modelu od spoločnosti Canon je tým správnym rozhodnutím. Okrem kamery budete potrebovať osvetľovacie zariadenia, zázemie, softboxy, sadu náhradného príslušenstva pre fotoaparát, nábytok do šatní a kancelárske vybavenie pre pracovisko správcu.

3

Vyhľadajte trvalú spoluprácu vo fotografickom štúdiu niekoho, bez ktorého nebude možné žiadnym spôsobom robiť, ale kto sám, sám bude schopný vykonávať všetky práce okrem organizačného - fotografa. Ľudia tejto profesie tvoria samostatnú kastu a majú tendenciu sa stretávať na rôznych druhoch večierkov, či už naživo alebo na webe. Mali by ste to využiť, aby ste našli dobrého odborníka, a ak mu ponúknete slušné pracovné podmienky, určite s vami bude pracovať. Služby fotografa, ak je profesionálnym pracovníkom, budú drahé, ale záleží od neho na vašej fotografickej štúdiu.

4

Začnite hneď s dobre vybaveným štúdiom a špecialistom pripraveným na prácu. Vyhľadajte zákazníkov. Môžete im ponúknuť štúdiovú fotografiu, reportážnu fotografiu a nakoniec ponúknuť použitie vášho webu a fotografického vybavenia tým, ktorí nemajú svoje vlastné. Kanály propagácie, prostredníctvom ktorých sa oplatí zverejňovať informácie, by, samozrejme, mali byť profilované - v prvom rade informujte reklamné agentúry o sebe, aj keď distribúcia letákov medzi masy ľudí bude užitočná.

Užitočné rady

Pri vybavovaní miestnosti pre fotografické štúdio majte na pamäti, že farba stien, podlahy a stropu je pri fotografovaní veľmi dôležitá - mala by byť rovnomerne biela alebo čierna.

Ak je fotografické štúdio vaším jediným „duchovným dieťaťom“, môžete organizačnú prácu vykonať sami, ak nie, je vhodné najať si správcu, ktorý prevezme tieto povinnosti.

Odporúčaná