Obchodné riadenie

Ako zostaviť podnikateľský plán reštaurácie

Ako zostaviť podnikateľský plán reštaurácie
Anonim

Vypracovanie podnikateľského plánu je dôležitou súčasťou prípravných prác pre akýkoľvek druh podnikania. Ak si chcete otvoriť reštauráciu sami, zostavte si podnikateľský plán pre seba ako zakladateľa firmy. Opäť uvažujete o modeli budovania vášho podnikania a stanovenia jeho hlavných bodov. Ak potrebujete investorovi poskytnúť podnikateľský plán, jeho cieľom bude maximalizovať príťažlivosť investícií do vášho projektu. Spoznajte obidva typy podnikateľských plánov.

Image

Návod na použitie

1

Najprv zvážte, ako zostaviť podnikateľský plán pre seba. Na prvý pohľad sa zdá, že už nepotrebujete žiadne plány, že už viete všetko. Ale neponáhľajte sa k záverom - je lepšie si to premyslieť a znova si to napísať na papier, ako si strhnúť vlasy, ak vaša reštaurácia namiesto plánovaných výhod prinesie iba straty. Pokojne napíšte všetky svoje myšlienky na papier: psychológovia jednomyseľne opakujú, že v tejto podobe vyzerajú naše myšlienky oveľa reálnejšie.

2

Podnikateľský plán reštaurácie by mal v plnej miere pokryť všetky najdôležitejšie body týkajúce sa vytvorenia a propagácie vašej reštaurácie. Tu sú kľúčové body, ktoré treba podrobne zvážiť:

- vzhľad vašej reštaurácie (obyčajný, elitný, národný), - vaši cieľoví návštevníci (načrtnite portrét potenciálneho návštevníka: jeho vek, sociálne postavenie, príjem, rodinný stav atď.), - sortiment vašej reštaurácie (aké bude vaše menu, špeciality).

- umiestnenie reštaurácie (priestor na spanie alebo elitné domy), - oblasť reštaurácie (jej veľkosť a nájom), - vybavenie a výrobky (dodávatelia, nákupná cena a cena jedál), - personál (kuchári, čašníci, bezpečnosť, účtovníctvo), - nevyhnutné výdavky na prípravu dokumentov potrebných na registráciu reštaurácie a licencií, - náklady na reklamu.

3

Po zodpovedaní všetkých otázok bude vaša reštaurácia vyzerať realistickejšie. Budete schopní vypočítať potrebnú sumu finančných investícií pri otváraní vášho podnikania.

4

Je užitočné vykonať prieskum s konkurenciou, najmä ak ste hľadali miesto pre reštauráciu vedľa existujúcej kaviarne alebo reštaurácie. Vyhľadajte informácie na internete, v médiách, medzi podnikateľmi, ktorí už majú skúsenosti s prácou v reštaurácii.

5

Ak pripravujete podnikateľský projekt v reštaurácii pre investora, musíte vypracovať trochu iný dokument. Vo svojom obchodnom pláne musíte preukázať, že vaša reštaurácia má dobré vyhliadky na prácu, musí sa podporovať a musí sa ďalej rozvíjať.

6

V obchodnom pláne sa oplatí podrobnejšie rozoberať výhody a úspechy vás a vašich zamestnancov ako budúcich členov jedného tímu. Opíšte investorovi budúcnosť vašej reštaurácie na základe marketingového prieskumu.

7

Dôležitým problémom bude doba návratnosti reštaurácie - pre investora je mimoriadne dôležité poznať veľkosť a podmienky dosiahnutia zisku. Urobte si približný plán predpovede na prvý rok existencie reštaurácie s uvedením finančných nákladov. Investor musí byť vo vás ako partner presvedčený.

Užitočné rady

Ak chcete upútať pozornosť investorov na váš projekt, vopred si premyslite všetky podrobnosti stretnutia - od vášho obchodného obleku po formu obchodného plánu vašej reštaurácie.

ako zostaviť podnikateľský plán reštaurácie

Odporúčaná