management

Ako napísať reklamný text

Ako napísať reklamný text

Video: Sia - Unstoppable (Lyrics) 2024, Júl

Video: Sia - Unstoppable (Lyrics) 2024, Júl
Anonim

Tvorba reklamy je kreatívne, zaujímavé, multidimenzionálne, ale pracné podnikanie. Niet divu, že Vladimír Mayakovsky, autor dlhoročných, ale efektívnych reklamných kampaní podľa dnešných štandardov, nazvaných reklama „rozmanitosť, fikcia“. Akákoľvek reklamná správa by mala byť napísaná živo, jasne, zaujímavo a presvedčivo. Musí byť etický a pravdivý, objektívny a konkrétny. Ako vytvoriť reklamný text, ktorý spĺňa všetky tieto požiadavky?

Image

Návod na použitie

1

Majstri textov poskytujú veľa základných rád pri písaní citlivých reklamných textov. Tu sú hlavné.

Plánujte zloženie reklamnej správy rovnako ako malé zloženie. Názov (slogan), úvod (úvod), hlavná časť, záver. Samozrejme, ak je vaša reklama naplánovaná na dve alebo tri vety, zloženie štruktúry možno minimalizovať.

2

Zostavte text reklamy, akoby ste oslovovali jednu osobu, a napíšte mu list. Pri zdôvodňovaní výhod inzerovaného produktu alebo služby uveďte jednoduché a tvrdohlavé fakty (výskum, testovanie, príklady splnenia záručných povinností, vďačné svedectvá používateľov, vyhodnotenie ponuky tovaru na trhu).

3

Nepokúšajte sa propagovať všetky výhody svojho produktu, vyberte tie hlavné. Zároveň nepreceňujte podstatu produktu - musia zodpovedať jeho skutočným vlastnostiam a kvalite. Vyhnite sa nejednoznačnému jazyku - buďte presný.

4

Pri charakterizácii produktu sa nezamerajte na to, čo by s ním mal kupujúci urobiť - zdôraznite, čo pre neho produkt urobí. Nepoužívajte nepresvedčivé slová „môže“, „bude“, „mohol“ (lepšie povedané priamo: produkt je taký dobrý a vhodný). Neporovnávajte svoj produkt s konkurenciou.

5

Napíš krátko. Ak reklamný text stále vyžaduje zväzok, pracujte s jeho grafickým dizajnom. Vyberte požadované odseky tučným písmom alebo kurzívou. Pokúste sa použiť nie viac ako dva typy písiem. Zachovať primeranosť vzdialeností medzi čiarami a odsekmi. Zdôraznite hlavnú myšlienku, myšlienku reklamného návrhu vo veľkom náčrte.

6

Zručne používajte tzv echo-fráza - koniec textu, ktorý opakuje hlavnú podstatu reklamnej správy, jej kľúčový návrh a dáva jej kompletný vzhľad. Koniec môže byť zmienka o ochrannej známke, slogane alebo inej vete, ktorá bola špeciálne vyvinutá pre túto reklamu.

7

Zvážte, ako stručne a zreteľne sa vytvorí spojenie s kontaktmi (adresa predajne so schémou alebo bez schémy, telefónne číslo, označenie webovej stránky spoločnosti, ďalšie informácie, ktoré budú potrebné na kúpu alebo objednávku tovaru).

Venujte pozornosť

Inzerenti často zneužívajú zámeno „my“ v informačnom materiáli. Je lepšie apelovať na záujmy vašich potenciálnych zákazníkov. Nie „Ponúkame vám

“a„ stanete sa vlastníkom

Užitočné rady

Medzi zjavné nedostatky reklamných textov patrí použitie známok („cent ušetrí cent“ a ďalšie), preťaženie dlhé vety bez „emocionálnej reči“.

„Reklama: umenie slov“, N. N. Kokhtev, 1997

Odporúčaná