management

Ako vytvárať médiá

Ako vytvárať médiá

Video: 🎥 WordCamp Košice 2018 🇸🇰 Ako vytvoriť social media stratégiu - Lukáš Franko 2024, Júl

Video: 🎥 WordCamp Košice 2018 🇸🇰 Ako vytvoriť social media stratégiu - Lukáš Franko 2024, Júl
Anonim

Ak chcete vytvoriť médiá, musíte sa rozhodnúť pre tému budúcej publikácie. Malo by byť relevantné, zaujímavé pre značný počet potenciálnych čitateľov. Ďalším dôležitým aspektom je to, že rovnako ako v prípade iných podnikov, návratnosť investovaných prostriedkov sa očakáva od zverejnenia. Najväčší finančný úspech prinesie témy, ktoré inzerenti požadujú.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - finančný plán;

  • - marketingový plán;

  • - Redakčné portfólio.

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, do ktorej kategórie vaša budúca publikácia patrí. Informačné médiá existujú najmä z dôvodu peňazí získaných z predaja obehu. Reklamné noviny a časopisy znamenajú návratnosť prilákaním inzerentov. Firemné publikácie sú dotované. Vydavatelia si pomerne často vyberajú zmiešané reklamné a informačné médiá, ale pri tejto možnosti by sa malo pamätať na to, že pomer redakčných a komerčných materiálov v nich je prísne dávkovaný. Po rozhodnutí sa vyvinúť meno a zaregistrovať noviny alebo časopisy.

2

Vytvorte podnikateľský plán. Mala by nájsť reflexiu: opis média, ukážkové témy, čitateľstvo, jeho preferencie vzhľadom na médiá. Ide o tzv. „Základnú“ časť podnikateľského plánu. Mala by existovať aj výrobná časť, ktorá opisuje pracovný proces, výpočty - obeh, šírku pásma, frekvenciu výstupu. Tretia časť je finančná. Musí odrážať fixné a variabilné náklady, odhadovaný príjem z predaja reklamy a predaja obehu. Ak sa použijú vypožičané prostriedky, poskytnite splátkový kalendár. V tomto dokumente sú žiaduce aj marketingové informácie, najmä propagačný plán.

3

Vyvinúť rubrikátor. Závisí to úplne od témy zvolenej na uverejnenie. Zvyčajne to začína sekciou správ. V niektorých prípadoch, napríklad, ak sa vaše médiá špecializujú na vydávanie literárnych diel, túto časť možno vynechať. Je to však skôr výnimka ako pravidlo. V prípade časopisu pre spotrebiteľa sa pokúste kreatívne pomenovať názvy. Naopak, pre obchodné noviny bolí nadmerná kreativita. Obchodný štýl znamená prehľadnosť prezentácie a všetky druhy slovných „maličkých tyčiniek“ len pokazia celkové vnímanie.

4

Rozhodnite sa, v akom štýle budú vaše médiá „vysielať“. Inými slovami, ako oslovíte čitateľov. Ktorý spôsob komunikácie zvoliť, závisí úplne od toho, komu je vaša publikácia určená. Ak ide o mládežnícku skupinu do 20 rokov, musíte s ňou komunikovať „za rovnakých podmienok“. U módnych dievčat vo veku 20 - 30 rokov je vhodný trochu odlišný komunikačný štýl. S bohatými ľuďmi - tretí. Závisí to od štýlu, či vaše médiá umožnia neformálne výrazy spojené s určitou vekovou skupinou. Po rozhodnutí o základných pravidlách pristúpite k vytvoreniu redakčného portfólia.

Odporúčaná