Obchodné riadenie

Ako obchodovať s opciami

Ako obchodovať s opciami

Video: Využitie štatistiky pri obchodovaní opcií 2024, Júl

Video: Využitie štatistiky pri obchodovaní opcií 2024, Júl
Anonim

Opcie sú derivátové finančné nástroje, ktoré sa aktívne používajú pri obchodovaní s tovarom, cennými papiermi a pri transakciách s cudzou menou. Táto možnosť vám dáva právo (ale nie povinnosť) nakupovať alebo predávať podkladové aktívum za vopred stanovenú cenu a vo vopred stanovenom časovom rámci. Ak tieto možnosti využívate rozumne, môžu sa stať prostriedkom poistenia operácií na akciových a devízových trhoch, ako aj nezávislým zdrojom vašich príjmov.

Image

Návod na použitie

1

Získajte školenie o obchodných nástrojoch, ktoré sa ťažko učia, napríklad o možnostiach. Prečítajte si terminológiu, pochopte, čo je podstatou obchodovania s opciami, čo sú a ako sa navzájom líšia. Existuje mnoho možností, ale v záujme dosiahnutia zisku máme záujem o tie typy, ktoré je možné kúpiť a predať kedykoľvek, majú dátum vypršania platnosti a predajnú cenu (štrajk).

2

Preskúmajte možnosti hovorov (možnosť nákupu) a možnosti predaja (možnosť predaja) a rozdiely medzi nimi. Pamätajte, že existujú štyri hlavné typy transakcií s opciami:

- kúpte si možnosť hovoru;

- predať Call call;

- kúpte opciu Put;

- Predať predajnú opciu.

3

Ak chcete skonsolidovať školiace materiály, ktoré nájdete vo forme literárnych zdrojov, zvážte príklad použitia možnosti Výzva na získanie zisku. Povedzme, že na konci júla, keď sa rozhodnete kúpiť opciu, očakávate, že sa libra šterlingov (GBP) v priebehu nasledujúceho mesiaca zvýši, a kúpite opciu na volanie za libru šterlingov vo výške 100 USD s vypršaním platnosti opcie 23. augusta tohto roku a cenou štrajku, rovná sa 4800. To znamená, že ste za uvedené obdobie zaplatili prémiu vo výške 100 USD za právo kúpiť GBP za cenu 4800 USD. Prichádza 23. augusta a vidíte, že cena libry sa zvýšila na 5300. Od možnosti, ktorú ste si kúpili, získate právo na získanie podkladového aktíva (GBP)) za cenu 4800, spravíte to. Okamžitým predajom libry za trhovú cenu 5300 dostanete 500 dolárov. Po odpočítaní poistného vo výške 100 USD ste dostali čistý zisk 400 USD, čo je 400% mesačne. Ako vidíte, výhody sú zrejmé.

4

Analyzujte situáciu, ak v opísanom prípade, keď opcia vyprší, cena libry nezvýši, ale klesne na hodnotu, povedzme, 4300. V tomto prípade vám vzniknú skutočné straty iba vo výške poistného zaplateného pri kúpe opcie, tj 100 USD. Nemôžete prísť o väčšiu sumu, pretože nie ste povinní kúpiť podkladové aktívum za cenu, ktorá nie je pre vás výhodná (možnosť je len právo kúpiť podkladové aktívum, ale nie povinnosť).

5

So skúsenosťami budete schopní zvládnuť komplexnejšie stratégie obchodovania s opciami, v ktorých je minimalizované riziko investičných strát. Na zvládnutie všetkých metód voliteľných stratégií sa však musíte veľa naučiť.

Užitočné rady

Ďalšie zdroje:

"Možnosti", S. Vine, 2003.

"Možnosti obchodovania, " M. Thomsett, 2001.

Obchodovanie s opciami

Odporúčaná