Obchodné riadenie

Ako obchodovať s dielcami

Ako obchodovať s dielcami

Video: Jazdenka Škoda Octavia II gen. - TOPSPEED.sk 2024, Júl

Video: Jazdenka Škoda Octavia II gen. - TOPSPEED.sk 2024, Júl
Anonim

Zvýšenie počtu automobilov vedie k zvýšenému dopytu po ich náhradných dieloch. Podnikanie v oblasti predaja súčiastok sa preto stáva čoraz výnosnejším. Ak chcete úspešne obchodovať s autodielovami, musíte poznať vlastnosti tohto trhu.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - dokumenty o registrácii právnickej osoby;

  • - priestory;

  • - obchodné vybavenie;

  • - tovar;

  • - predávajúci;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

Ak chcete začať pracovať na predaji náhradných dielov, musíte vypracovať podnikateľský plán. Vypočítava všetky finančné ukazovatele budúcej spoločnosti. Podnikateľský plán môže byť užitočný aj na získanie pôžičky od banky na otvorenie alebo rozvoj podniku.

2

Spoločnosť musí byť zaregistrovaná na daňovom úrade (vhodné IP alebo LLC). Nezabudnite si vybrať vhodný daňový systém. V prípade obchodovania je ideálnou možnosťou neodpočítaná daň z príjmu, keď sa mesačné príspevky platia v rovnakých splátkach, v závislosti od záznamu obchodných priestorov. Takýto daňový systém navyše pomôže ušetriť na registračných pokladniciach a účtovných službách.

3

Ďalej musíte nájsť izbu. Nemusí to byť veľké. Bude stačiť desať metrov štvorcových. Hlavnou vecou je správne zvoliť jej umiestnenie. Je optimálne obchodovať s náhradnými dielmi na federálnej diaľnici, ako aj v blízkosti autoservisov, čerpacích staníc, umývačiek automobilov a ďalších miest, kde sa zhromažďujú motoristi.

4

Keď je miestnosť pripravená na prevádzku, musíte tam nainštalovať komerčné vybavenie. Pri nákupe pulty, police a vitríny nezabudnite, že existujú veľmi malé diely, ktoré potrebujú malé skrinky a háčiky.

5

Je lepšie kúpiť náhradné diely na malé otvorenie. Spotrebný materiál by mal byť vždy k dispozícii: filtre, oleje, ostrekovače čelného skla, poistky. A ostatné si môžete objednať z katalógov. Ak chcete získať zľavy predajcu na náhradné diely, je potrebné uzavrieť dohodu s ich dodávateľmi.

6

Nájom predajcu. Musí byť dobre oboznámený s prístrojom v aute. Na začiatku práce môžete ušetriť peniaze tým, že stojíte za pultom sami.

7

Hlavným motorom obchodu je reklama. Známky, stĺpy, reklama v tlači, letáky a vizitky na miestach, ktoré často navštevujú automobilových nadšencov - to všetko sa dá použiť na propagáciu vašich výrobkov.

Venujte pozornosť

Niekedy sa stáva, že klient, ktorý si objednal produkt, neprišiel za ním. A niektoré časti sú veľmi objemné a drahé. Nezabudnite sa chrániť. Vynikajúcim riešením je platba vopred.

Užitočné rady

Ponuka stať sa dodávateľom náhradných dielov do rôznych autoservisov. Na ich nalákanie poskytnite zľavy na predaj.

Odporúčaná