obchodné

Ako zohľadniť príjmy a výdavky od jednotlivých podnikateľov

Ako zohľadniť príjmy a výdavky od jednotlivých podnikateľov

Video: Živnosť 2024, Júl

Video: Živnosť 2024, Júl
Anonim

Svoju činnosť vykonávajú jednotliví podnikatelia. Príjmy a výdavky získané z jeho výsledkov sa musia zaregistrovať v knihe príjmov a výdavkov. Účtovnú knihu o príjmoch a výdavkoch vedú jednotliví podnikatelia, ktorí používajú zjednodušený daňový systém.

Image

Budete potrebovať

forma účtovnej knihy o príjmoch a výdavkoch, daňový zákon, doklady jednotlivého podnikateľa, účtovné údaje, pero.

Návod na použitie

1

V knihe účtovníctva príjmov a výdavkov jednotlivý podnikateľ uvádza dátum vyhotovenia dokladu, rok, za ktorý sa správa podáva, daňovému úradu.

2

V účtovnej knihe je potrebné uviesť názov podniku v súlade s ustanovujúcimi dokladmi alebo priezvisko, meno, priezvisko jednotlivca podnikateľa v súlade s dokladom totožnosti. V príslušnom poli sa uvedie kód organizácie podľa All-Russian Klasifikátor podnikov a organizácií, identifikačné číslo daňovníka a registračný kód pre podniky.

3

Účtovník podniku alebo fyzická osoba zapisuje názov predmetu zdanenia v súlade s daňovým zákonníkom Ruskej federácie, adresu sídla podniku, bydlisko jednotlivého podnikateľa.

4

Keďže jednotliví podnikatelia uplatňujú zjednodušený daňový systém, musia uviesť číslo a dátum vydania oznámenia o možnosti použitia zjednodušeného daňového systému. Do príslušného poľa zapíše individuálny podnikateľ číslo bežného účtu otvoreného v konkrétnej banke a názov zodpovedajúcej banky.

5

Účtovník fyzického alebo súkromného podnikateľa, ak je vedúcim a hlavným účtovníkom jednej osoby, zaznamenáva príjmy a výdavky zadaním dátumu a čísla primárneho dokladu (napríklad faktúry za príjmy a výdavky), obsahu obchodnej transakcie, výšky príjmov a výdavkov, pri výpočte základu dane. Účtovník počíta súčty za každý štvrťrok, pol roka, deväť mesiacov, rok a zapíše ich do príslušných polí.

6

Účtovník eviduje doklady na nadobudnutie dlhodobého majetku, nehmotného majetku, vypočítava sumu vynaloženej hotovosti a zostatkové náklady, ktoré sa zohľadňujú pri výpočte základu dane. Čiastka straty prenesenej jednotlivým podnikateľom sa zachováva, čo pri výpočte dane znižuje základ dane.

Odporúčaná