Obchodné riadenie

Ako presvedčiť klienta

Ako presvedčiť klienta

Video: Čarovné slovo, ktoré výrazne zvýši vašu presvedčivosť 2024, Júl

Video: Čarovné slovo, ktoré výrazne zvýši vašu presvedčivosť 2024, Júl
Anonim

Úspešný rozvoj akejkoľvek obchodnej organizácie je nemysliteľný bez finančnej stability. Závisí to od príslušnej organizácie predaja tých tovarov a služieb, pre ktoré bola spoločnosť založená. Predajcovia a obchodní zástupcovia sú tí zamestnanci, ktorí komunikujú priamo so zákazníkmi. Závisí to od nich, či kupujúci odíde s nákupom alebo nie. Podstatou povolania je presvedčiť klienta, aby si kúpil výrobok, aby ho prinútil kúpiť.

Image

Návod na použitie

1

Výkonnosť predajcu závisí od mnohých faktorov. Existujú talentovaní a kvalifikovaní predajcovia, fanúšikovia ich remesiel. Existujú ľudia, ktorí nie sú uvedení. Väčšina z nich sú odborníci strednej triedy, ktorých potenciál je možné zvýšiť so silnou túžbou zlepšiť techniky predaja a zručnosti v oblasti služieb zákazníkom. Existuje veľa psychologických trikov pre úspešné dokončenie obchodných transakcií. Toto nie je náhoda: základom všetkých predajných aktov je veda a umenie komunikácie. Tu je niekoľko osvedčených praktických pravidiel a usmernení týkajúcich sa správneho správania predajcu v obchodnom procese.

2

Zamerajte sa na pozitívne. Primerane zdôraznite pozitívne vlastnosti vášho produktu a neupútajte pozornosť spotrebiteľa na negatívne. Pokiaľ ide o prezentáciu produktu, vyvarujte sa fráz, ako napríklad: „Samozrejme, dnes neplánujete kúpiť chladničku, však?“

3

Nikdy nespomínajte žiadne negatívne body, ktoré môžu zákazníka rozrušiť alebo znížiť jeho pozitívny postoj k vášmu produktu (napríklad podrobne neopisujte skutočnosť „slobodného manželstva“ alebo nečestnosti dodávateľa).

4

Zamerajte pozornosť zákazníka na výhody vášho produktu, ktoré ušetria jeho peniaze a čas, umožnia mu získať podstatné výhody a vyriešiť jeho problémy. Náklady a výdavky kupujúceho samozrejme nemôžete skryť, ale nemali by ste o nich hovoriť tak podrobne, ako je to prednosti tovaru.

5

Pri prezentácii produktu nikdy nesklonte sa k nekontrolovateľným komplimentom v jeho prospech a iným impozantným improvizáciám. Váš prezentačný plán by mal byť konzistentný a vopred premyslený. Všetky vaše komentáre by mali byť odôvodnené, primerane prísne a profesionálne. Prípustná emotívna zložka je v konkrétnej situácii dobrá. Môžete sa baviť a ľahko konverzovať s klientmi, ktorí sú otvorene naklonení veselej nálade. Doprajte svojej konverzácii intonácie v rozhovore so zákazníkmi, na ktorých tvári sa číta množstvo starostí a únavy. Asertivita a energia pri výmene názorov sú žiaduce pri komunikácii s cieľavedomými, vytrvalými a odhodlanými zákazníkmi.

6

Zdôvodnite výhody a výhody vášho produktu alebo služby faktami. Zároveň apelovať, ak je to možné, na všetkých päť zmyslov osoby. Psychológovia tvrdia, že predajca tak dosiahne najväčší účinok. Počúvaním reklamného príbehu kupujúci získajú vedomosti o produkte prostredníctvom načúvacích orgánov. Držanie predmetu v rukách - dotykom, videnie predmetu v akcii (napríklad chlieb) - prostredníctvom jeho čuchu. Čím viac zmyslových orgánov sa podieľa na procese reklamy na produkt, tým bude obchod úspešnejší.

7

Pri predaji nikdy neprekážajte. Haste bude vnímaná ako neúcta ku klientovi, ktorý sa stará o vaše úprimné obavy o jeho záujmy a potreby. Prineste rozhodujúci argument v prospech produktu alebo služby včas - v okamihu ukončenia transakcie. Nie skôr a neskôr. Zároveň buďte krehký - nepreukazujte nadmernú asertivitu.

Venujte pozornosť

Bez ohľadu na to, ako klient je náladový a neochotný, držte sa dôstojnosti „pána územia“. Nedovoľte, aby sa hosť vášho výstupu správal zjavnými prejavmi tlaku a diktatúry.

Užitočné rady

Štúdie uskutočňované s cieľom študovať účinok expresívnych a nevýrazných intonácií na partnera, priniesli nasledujúce výsledky. Informácie pre poslucháča vyjadrené výrazným tónom sa spomínali takmer jeden a polkrát lepšie ako nezamestnané. Okrem toho bola presnosť reprodukcie prvých informácií 2, 6-krát vyššia ako presnosť reprodukcie suchého súhrnu. Úspešný predajca sa nikdy nedovolí unaviť kupujúceho monotónnym a nudným dialógom.

Súvisiaci článok

Vyhýbanie sa marketingovým trikom

Odporúčaná