rozpočtovanie

Ako nastaviť limit zostatku v hotovosti

Ako nastaviť limit zostatku v hotovosti

Video: VÚB Mobil Banking - Limit na online platby 2024, Júl

Video: VÚB Mobil Banking - Limit na online platby 2024, Júl
Anonim

Limit hotovostného zostatku je povolená suma hotovosti na konci pracovníka na uloženie v pokladni. Počas dňa nie je množstvo úložného priestoru obmedzené. Na konci dňa by sa celá suma, ktorá presahuje limit, mala previesť do banky na bankový účet spoločnosti. Existujú však určité výnimky. Organizácia môže v pokladni prekročiť hotovostný limit, ale nie viac ako tri dni.

Image

Budete potrebovať

  • Formulár pre výpočet limitu zostatku v hotovosti v tlačive č. 0408020 v dvoch vyhotoveniach

  • kalkulačka

Návod na použitie

1

Limit hotovostného zostatku by sa mal stanoviť ročne. Účtovník organizácie vyplní formulár, ktorý je možné získať na konci roka zo servisnej banky. Ak má organizácia niekoľko bežných účtov v rôznych bankách, musíte kontaktovať jeden z nich podľa vlastného výberu.

2

Na výpočet limitu je potrebné vziať sumu peňažných príjmov za posledné 3 mesiace a vypočítať priemerný denný príjem vydelením celkovej sumy výnosov počtom pracovných dní, za ktoré bol prijatý. Ak chcete určiť priemerný hodinový príjem, vydelte výslednú sumu počtom pracovných hodín za jeden deň.

3

Ďalej musíte vypočítať náklady na 3 mesiace. Výška výdavkov nemusí zahŕňať sumu dávok, miezd a štipendií. Určite svoje priemerné denné výdavky.

4

Na základe získaných údajov stanovte, aký hotovostný zostatok by mal mať bežný chod podniku. Je lepšie uviesť vyššie číslo, ako ste očakávali, a banka sa rozhodne, či túto sumu schváli alebo zníži. Ak sa vaša spoločnosť nachádza na odľahlom mieste a je zriedkavo zhromažďovaná, je možné zvýšiť limitnú čiastku.

5

Pri výpočte limitu uveďte ciele, na ktoré možno budete potrebovať hotovosť. Spravidla ide o výdavky na platy, domáce potreby, kancelárske potreby a iné výdavky na domácnosť.

6

Formulár je potrebné vyplniť v dvoch exemplároch, musia byť podpísané riaditeľom a hlavným účtovníkom, musia mať pečiatku organizácie.

Venujte pozornosť

Ak sa organizácii nepodarí odovzdať výpočet limitu banke pred koncom roka alebo sa o ňu vôbec nestaralo, limit pre nasledujúci rok bude nulový. A všetky príjmy, ktoré zostanú na pokladni na konci pracovného dňa, sa budú považovať za nadmerné. Po overení môže byť organizácii uložená pokuta vo výške dvojnásobku nadbytočného zostatku. Preto veľa organizácií vedie k triku a „odovzdáva“ celý nadmerný limit zostatku riaditeľovi alebo inému zamestnancovi podniku.

Užitočné rady

Všetky sumy vo formulári na výpočet limitu sú vyplnené v tisícoch rubľov.

Odporúčaná