Obchodné riadenie

Ako zvýšiť obrat obchodu s potravinami

Ako zvýšiť obrat obchodu s potravinami

Video: Ako si zlepšiť imunitu počas koronavírusu? Tieto potraviny posilnia tvoj organizmus 2024, Júl

Video: Ako si zlepšiť imunitu počas koronavírusu? Tieto potraviny posilnia tvoj organizmus 2024, Júl
Anonim

Dobrý obrat výrobkov je rozhodujúci pre odvetvie potravín. Krátka skladovateľnosť a vysoká cenová konkurencia nútia majiteľov obchodov, aby prijali celý rad opatrení na zvýšenie predaja.

Image

Budete potrebovať

  • - ABC analýza;

  • - stôl;

  • - riad.

Návod na použitie

1

Vykonajte analýzu ABC sortimentu analýzou tržieb za niekoľko mesiacov. Zvážte faktor sezónnosti, ako aj priebeh propagačných akcií v určitých kategóriách. Skupina A bude obsahovať 20% tovaru, ktorý vám prinesie 80% príjmu. Obrat by sa mal presne zvýšiť v tejto kategórii, pretože produkty skupín B a C sú potrebné skôr pre vás, pre všeobecný sortiment.

2

Používajte princípy merchandisingu. Najprv skontrolujte rozloženie police. Výrobky skupiny A by mali byť na úrovni očí kupujúceho a priamo prístupné, z ktorých najobľúbenejšie sú uprostred police, na tzv. „Zlatých miestach“. Na začiatok umiestnite drahé výrobky, ktoré budú pri zdobení okien hrať obrazovú úlohu. Na spodné police umiestnite tovar vo veľkých obaloch as nízkym rozpätím: tie, ktoré zákazník nebude príliš lenivý na to, aby sa ohnul (napríklad múka, fľaše na vodu, zemiaky).

3

Sledujte trajektóriu kupujúcich na obchodnom parkete. Pokúste sa umiestniť najobľúbenejší tovar na rôzne miesta v obchode. V takom prípade bude musieť klient prejsť celou miestnosťou: v priebehu pohybu určite získa ďalšie výrobky, ktoré pôvodne nemal v úmysle kúpiť.

4

Pravidelne organizujte kampane na podporu predaja a prilákajte zákazníkov s veľmi nízkou cenou za jeden produkt. Jeho cena by mala byť výrazne nižšia ako podobné produkty od vašich konkurentov. Po príchode do obchodu pre tento konkrétny produkt si zákazník určite vyberie niečo iné.

5

Pri súvisiacich výrobkoch používajte atmosférické výpočty. Táto metóda je obzvlášť účinná v predvečer sviatkov alebo pri zmene ročného obdobia. Napríklad „položte stôl“ položením pohárov, krásnych jedál a tiež položením produktov podobných účelu: víno, elitné syry, sladkosti, exotické ovocie.

Užitočné rady

Opatrne kontrolujte vôňu v obchode. Uistite sa, že vetranie funguje správne a vetrajte obchodné poschodie častejšie. Akýkoľvek nepríjemný zápach môže odradiť potenciálnych kupcov nielen z nákupu, ale aj z následných návštev.

Odporúčaná