Obchodné riadenie

Ako zvýšiť zisky v podniku

Ako zvýšiť zisky v podniku

Video: Riadenie podniku - Řízení podniku - LEPŠIE PRACOVISKO - 5 krokov ako na to 2024, Júl

Video: Riadenie podniku - Řízení podniku - LEPŠIE PRACOVISKO - 5 krokov ako na to 2024, Júl
Anonim

V rámci celého podniku sa otázka, ako zvýšiť zisky, dá vyriešiť nielen zvýšením obratu a zodpovedajúcim rastom výnosov - čo je najčastejšie prípad malých spoločností. Henry Ford povedal, že zarobené peniaze sú ušetrené. Preto s cieľom zvýšiť zisky v podniku je možné čo najefektívnejšie budovať prácu s minimálnymi časovými a materiálnymi zdrojmi, čo v konečnom dôsledku vedie k zbytočným nákladom.

Image

Návod na použitie

1

Úloha zvyšovania ziskov v podniku sa tradične dá vyriešiť ovplyvnením jedného z troch prvkov systému podnikových súradníc, v ktorom ktorákoľvek spoločnosť pôsobí:

• trhová kapacita, • veľkosť obsadenej časti podniku, • ziskovosť.

Mnoho vzdelávacej literatúry a kurzov odbornej prípravy sa však venuje riešeniu prvých dvoch problémov, ktoré sa v podstate týkajú riadenia marketingového mixu v podniku. Zároveň sa nezverejňuje rast ziskovosti v dôsledku optimalizácie zdrojov.

2

Úloha zvyšovania ziskov v podniku je riešená implementáciou nasledujúcich opatrení:

• Optimalizácia nákladov pri nákupe zdrojov;

• Optimalizácia nákladov v riadení zdrojov;

• Zlepšenie obchodných procesov / optimalizácia prebiehajúcich výdavkov.

3

Praktická optimalizácia nákladov na nákup zdrojov znamená neustále monitorovanie trhu dodávateľov, dohody o zľavách, dodávkach veľkých objemov výrobkov za vopred schválenú pevnú cenu (bez inflácie), hľadanie nových dodávateľov (aj z iných regiónov). Riadenie zdrojov by malo byť účinné: v prvom rade by malo zahŕňať systém účtovníctva, pohybu a využívania základných zdrojov. Vylúčte krádež a prípadné nedostatky.

4

Zlepšenie obchodných procesov a zníženie priebežných nákladov znamená prehodnotiť nadviazané vzťahy medzi obchodnými jednotkami s cieľom zvýšiť ich efektívnosť. Účinnosťou sa v tomto prípade rozumie maximálne zníženie pracovného času potrebné na prijímanie manažérskych a administratívnych rozhodnutí, odstránenie zbytočných duplicít funkcií jednotiek, ktoré bránia jednému obchodnému procesu, ako aj optimalizácia nákladov spojených s konštantnými platbami (náklady na energie, dane atď.)).

Súvisiaci článok

Ako zvýšiť ziskovosť podniku

Odporúčaná