Obchodné riadenie

Ako v 1C účtovníctve 8,3 na získanie dovolenky platiť pri prepustení

Obsah:

Ako v 1C účtovníctve 8,3 na získanie dovolenky platiť pri prepustení
Anonim

Otázka získania dovolenky za prepustenie z dovolenky sa v súčasnosti môže považovať za celkom relevantnú, pretože tento postup sa musel zaoberať takmer všetci zamestnanci, zamestnávatelia a účtovníci. A samozrejme na tieto účely môžete použiť program „1C 8.3 Účtovníctvo“, ktorý zohľadňuje ustanovenia Zákonníka práce Ruskej federácie a zaručuje všetkým zamestnancom 28 kalendárnych dní dovolenky ročne.

Image

Výpočet dovolenky

Pri výpočte dovolenky pomocou produktu „1C 8.3 Účtovníctvo“ je dôležité vziať do úvahy, že v tomto prípade sa na rozdiel od špecializovaných programov musí výpočet vykonať manuálne. Použite tento vzorec:

Náhrada = počet dní nerealizovanej dovolenky x priemerný zárobok.

To znamená, že sa berie do úvahy priemerný ročný príjem a nevyužité dni ročnej dovolenky. Okrem toho je dôležité, aby zainteresované strany vedeli, že táto kompenzácia sa musí vyplatiť odstupujúcemu zamestnancovi v súlade s právnymi normami v posledný deň jeho práce.

Dôležitým bodom je určenie počtu nerealizovaných dní dovolenky. Vypočíta sa ako súčin počtu odpracovaných mesiacov a dní dovolenky, ktoré na ne pripadajú. S výhradou čiastočného využitia dovolenky je potrebné od uvedeného výsledku odpočítať dni realizované na odpočinok.

Berúc do úvahy skutočnosť, že Zákonník práce Ruskej federácie určil ročnú dovolenku pre zamestnancov vo výške 28 kalendárnych dní, počet dní dovolenky definovaných ako konštantná hodnota za každý odpracovaný mesiac je 2, 33 (28/12). A neúplné mesiace výroby sa zaokrúhľujú podľa matematických pravidiel na celočíselnú hodnotu. Napríklad 10 dní bude „0“ a 20 dní bude „1“.

Nastavenie programu "1C 8.3 Účtovníctvo"

Na to, aby sa nahromadili dovolenky, je v prvom rade potrebné urobiť niekoľko prípravných opatrení na vytvorenie programu. Ak to chcete urobiť, vykonajte nasledujúce kroky:

- „Plat a personál“ (uveďte);

- „Nastavenie platu“ (kliknutie);

- „V tomto programe“ (uveďte označenie);

- „Mzdy“ (stlačte tlačidlo);

- „mzdy“ a „viesť záznamy“ (začiarknuté);

- „Automaticky prepočítavať“ (podľa potreby zaškrtnite);

- „Poplatky“ (uveďte);

- „Vytvoriť“ (stlačte tlačidlo);

- „Názov časového rozlíšenia“ (vyplňte stĺpec);

- „kód príjmu“ (vyplňte stĺpec);

- „Ostatné príjmy“ (vyplňte stĺpec);

- „Plne zdaniteľný príjem

„(vyplňte stĺpec);

- „Metóda odrazu“ (vyplňte stĺpec);

- „s. 8, článok 255 daňového poriadku Ruskej federácie“ (vyplňte stĺpec);

- metóda odrážania časového rozlíšenia (zodpovedá účtu);

- „Nahrávanie a zatvorenie“ (stlačte tlačidlo).

Odporúčaná