ostatné

Ako viesť výrobné záznamy

Ako viesť výrobné záznamy

Video: Domácí výroba splávků (záznam živého vysílání) 2024, Júl

Video: Domácí výroba splávků (záznam živého vysílání) 2024, Júl
Anonim

Účtovanie výrobného procesu znamená odrazenie nákladov na výrobu konečného výrobku vyrobeného podnikom. Zároveň sa zohľadňuje objem a rozsah výrobkov, monitoruje sa úroveň spotreby zdrojov, vypočítavajú sa náklady a zisťujú sa rezervy na jeho zníženie.

Image

Návod na použitie

1

Definujte zloženie nákladov zahrnutých v nákladoch. Musia uhradiť výdavky zahrnuté do základu dane z príjmu v súlade s kapitolou 25 daňového poriadku (články 252 - 264).

2

Vytvorte internú objednávku pracovného toku, ktorá vám umožní zaznamenať všetky výrobné operácie. Používajte jednotné formy primárnych dokumentov.

3

Zohľadnite priame náklady spojené s výrobou, na ťarchu aktívneho účtu 20 „Hlavná výroba“. Otvorte podúčty pre semináre (výrobné miesta), typy aktivít na tento účet. Účtovníctvo sa musí vykonávať v súvislosti s každým typom nákladov.

4

Vzťahujte náklady spojené s údržbou pomocných odvetví (napríklad sekcia dopravy, opravárenské a stavenisko) na ťarchu podúčtov aktívneho účtu 23 „Pomocná výroba“.

5

Zaznamenajte nepriame náklady (priamo nesúvisiace s výrobným procesom) na účtoch 25 „Všeobecné výrobné náklady“ a 26 „Všeobecné výdavky“. V účte 25 na ťarchu účtu uveďte mzdové náklady (vrátane odpočtov) manažérom a pomocným pracovníkom, odpisy, údržbu fixných aktív, náklady na elektrinu atď.

6

Zohľadnite náklady na údržbu a správu podniku na ťarchu účtu 26. Ide o plat riadiacich pracovníkov vrátane odpočtov, sumy daní a poplatkov priraditeľných nákladom, odpisom a údržbe fixného majetku, ktoré nesúvisia s hlavnou a pomocnou výrobou, výdavky na kancelárske potreby a potreby domácnosti, ostatné výdavky.

7

Na konci mesiaca rozdeľte náklady na pomocnú výrobu, všeobecnú výrobu a všeobecné obchodné náklady medzi jednotlivé druhy činnosti (výrobky) v pomere k vybranej základni (mzdy hlavných pracovníkov, počet strojových hodín, objem hotových výrobkov atď.). Odpíšte ich na ťarchu účtu 20.

8

Zhodnotiť nedokončenú prácu na konci mesiaca. Rozdeľte celkové náklady na ťarchu účtu 20 medzi predané výrobky a nedokončenú výrobu. Odpíšte ťarchu účtu 90 „Tržby“ (za práce a služby) a ťarchu účtu 40 „Produkcia hotových výrobkov“ (za hotové výrobky) náklady na tieto činnosti.

9

Príjem a spotreba hotových výrobkov v sklade za mesiac, účet 43 na účet v plánovaných účtovných cenách. Odrážajú celkové náklady na vyrobené výrobky v plánovaných účtovných cenách na ťarchu účtu 40 „Produkcia hotových výrobkov“, ich skutočné náklady sa premietnu do debetu. Porovnať debetný a kreditný obrat. Zatvorte účet zaúčtovaním: debet účtu 90 (podúčet „Výrobné náklady“), kredit účtu 40 „Produkcia hotových výrobkov“ - odchýlka sa obráti načerveno, ak plánované náklady prekročia skutočné náklady, alebo debet účtu 90 (podúčet „Náklady“), kredit účtu 40 “ Produkcia hotového tovaru “- odchýlka sa odpisuje, ak skutočná cena ceny prekročila plánovanú cenu.

10

Odrážajú výnosy z predaja výrobkov na účet 90 v zhode s účtom 62 „Zúčtovanie s kupujúcimi a zákazníkmi“. Stanovte finančný výsledok výroby porovnaním debetného a kreditného obratu na účte 90. Odpis zisku na účte 99 „Zisk a strata“ a stratu na ťarchu tohto účtu.

  • Účtovanie výrobných nákladov
  • Účtovanie výrobných nákladov hospodárskych zvierat

Odporúčaná