Obchodné riadenie

Ako zvoliť názov spoločnosti

Ako zvoliť názov spoločnosti

Video: Doménové jméno - ZeptejSeFilipa (22. díl) 2024, Júl

Video: Doménové jméno - ZeptejSeFilipa (22. díl) 2024, Júl
Anonim

Názov spoločnosti je seriózny marketingový nástroj, preto je potrebné pristupovať k jej výberu so zodpovednosťou, premýšľať cez všetky možné úskalia a predvídať situácie, ktoré nie sú pre podnikateľov lepšie.

Image

Budete potrebovať

  • firma

  • Niekoľko zamestnancov brainstorming

Návod na použitie

1

Predtým, ako prídete s názvom vašej spoločnosti, musíte zvážiť niekoľko bodov, ktorým musíte venovať pozornosť. Nový názov by mal byť ľahko zapamätateľný, nemal by pripomínať existujúce obchodné názvy, nemal by obsahovať zakázané slová a pri preklade do iných jazykov by nemal naznačovať nič, čo by bolo trestuhodné. Ak sú tieto pravidlá splnené, pokračujte ďalej.

2

Zostavujeme tvorivú skupinu od zamestnancov. Je žiaduce, rôzneho veku. Čítali sme im pravidlá a začali brainstorming. Píšeme všetky slová, ktoré ma napadli, týkajúce sa spoločnosti, jej aktivít, jednoducho krásnych a zaujímavých zvukov, spojených s pozitívnymi emóciami.

3

Potom vezmeme zoznam a začneme diskutovať. Možné mená prekrývame pomocou mien alebo priezvisk spoluzakladateľov, aby sme predišli situácii, kedy by osobná povesť mohla ovplyvniť dobré meno spoločnosti. Ak je dopad lepší, ale naopak?

4

Ďalej si predstavte potenciálneho zákazníka a na základe tohto pohľadu sa znova pozrite na zostávajúci zoznam budúcich mien. Zoznam upravujeme na základe potrieb a vnímania príjemcov služieb.

5

Na samom konci brainstormingu necháme dve alebo tri z najvhodnejších mien a necháme ich „ľahnúť si“ na niekoľko dní (počas tejto doby zistíte, či sú obsadené inými konkurenčnými firmami). Záverečná fáza je posledným výberom názvu spoločnosti a predložením dokladov na registráciu právnickej osoby.

Užitočné rady

Nepripájajte názov k geografickému bodu oblasti. Ak sa spoločnosť chce v budúcnosti rozšíriť do siete, môže byť ťažké pomenovať pobočky.

zaujímavé názvy spoločností

Odporúčaná