Obchodné riadenie

Ako prežiť podnikovú krízu

Ako prežiť podnikovú krízu

Video: Ďalšia kríza? Ako sa nachystať 2024, Smieť

Video: Ďalšia kríza? Ako sa nachystať 2024, Smieť
Anonim

V čase krízy je dôležité zvážiť stratégiu prežitia. Mala by sa zakladať na pravidelnom rozvoji, na dobývaní nových trhov. Ak bude vynaložené všetko úsilie iba na udržanie pracovnej kapacity, bude ťažké zostať nad vodou.

Image

Návod na použitie

1

Hneď ako sa objavia prvé problémy, začnite optimalizovať svoje príjmy a výdavky. Nebojte sa robiť niečo zlé - buďte opatrní a nevyvíjajte žiadnu iniciatívu. Keď sa podnik stane insolventným, riešenie akýchkoľvek problémov bude zbytočné.

2

Znížte nadmerné náklady na zamestnancov. Patria sem: firemné akcie, školenia zamestnancov atď. Odmietajú zamestnancov, ktorí sú pre podnik málo užitoční. V žiadnom prípade nezmenšujte oddelenia, ktoré zlepšujú blaho spoločnosti. Zvyčajne sú to obchodné a marketingové oddelenia. Musia tiež urobiť určité zmeny: robiť mzdy vo forme úrokov, nie miezd. Zbavte sa zamestnancov, ktorí zle pracujú. Na ich miesto ľahko najímajte nových špecialistov.

3

Znížte náklady na prenájom, potreby domácnosti, vodu a elektrinu. Snažte sa nemrhať jediným rubelom. Ak ste vlastníkom budovy, v ktorej sa spoločnosť nachádza, prenajmite si niektoré kancelárie. Môžete na tom zarobiť peniaze.

4

Pokúste sa vyvíjať. Uzatvárajte nové zmluvy a hľadajte ďalších zákazníkov. V žiadnom prípade nedovoľte zníženie príjmu. Pokúste sa ovládnuť neznáme trhy, robiť to, čo organizácia predtým nerobila.

5

Dohliadajte na prácu celého personálu. Ak každý zamestnanec pracuje, organizácia bude schopná odolávať kríze. Vypočujte si telefonické rozhovory podriadených a navštevujte pracoviská tak často, ako je to možné. Stanovte pokuty za nečestnú prácu.

6

Znížte náklady na všetko, čo môžete. Nájdite nových dodávateľov, ktorí budú predávať suroviny za nižšie ceny. Skontrolujte náklady na balenie. Tieto jednoduché kroky často môžu výrazne znížiť náklady na tovar. Potom sa rozhodnite, či predáte produkt viacerým kupujúcim za nízku cenu alebo či necháte väčšie percento firme. Prvá možnosť vám umožní rozvíjať, druhá prinesie rýchly príjem.

Venujte pozornosť

Nenechajte úniku dobrých profesionálov. Pred zavedením nových podmienok zorganizujte stretnutie a vysvetlite potrebu konať. Sľubujte zamestnancom, že po kríze sa vrátite k predtým stanoveným postupom.

Užitočné rady

Prijímajte návrhy na optimalizáciu od zamestnancov. Možno budú schopní navrhnúť nové riešenia, o ktorých ste ani neuvažovali.

Odporúčaná