obchodné

Ako otvoriť podnik v Thajsku

Ako otvoriť podnik v Thajsku

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl

Video: Podnikateľ v gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí 2024, Júl
Anonim

Thajsko sa postupne stáva nielen populárnou turistickou destináciou, ale aj platformou pre obchodné investície. Rus, ktorý chce v tejto krajine žiť a pracovať, môže skutočne organizovať svoje podnikanie na svojom území.

Image

Návod na použitie

1

Vyberte si vhodnú oblasť činnosti pre začatie podnikania. Mnoho oblastí výroby a služieb v Thajsku je uzavretých pre firmy vo vlastníctve cudzincov. Vaša spoločnosť sa napríklad nebude môcť zapojiť do publikovania týkajúceho sa médií. Mnoho oblastí poľnohospodárstva je tiež zakázaných, možnosť účasti zahraničných podnikov na výrobe predmetov tradičného umenia a remesiel, na vývoze a predaji starožitností a kultúrnych hodnôt je obmedzená. V niektorých prípadoch však možno tento problém vyriešiť prilákaním obchodných partnerov z thajských občanov. Každá pochybná situácia bude potrebné pred začatím podnikania prediskutovať s regulačnými orgánmi. Môžete bezpečne investovať do cestovného ruchu alebo podnikania v reštauráciách, otvorených hotelov, kaviarní a reštaurácií - na cudzincov neexistujú žiadne prísne obmedzenia.

2

Rozhodnite sa, ktorá forma organizácie je pre vaše podnikanie najvhodnejšia. Existujú iba dve hlavné formy. Partnerstvo sa ľahšie otvára, ale súkromná spoločnosť môže pri určitej úrovni finančného obratu platiť dane pri nižšej sadzbe. Situácia vo vašom konkrétnom prípade pomôže objasniť právnika. Najlepšie zo všetkého je, ak ide o špecialistu pracujúceho v Thajsku a dobre oboznámeného s jeho realitou.

3

Získajte obchodné vízum na vstup do Thajska. Na tento účel by ste už mali mať pripravený podnikateľský projekt a získať súhlas od prípadných thajských partnerov. Na veľvyslanectve krajiny v Moskve je vypracovaný dokument.

4

Prichádzajúce do Thajska, kontaktujte obchodnú službu. Tam dostanete zoznam dokumentov potrebných na registráciu firmy. Môže sa líšiť v závislosti od špecifík vášho budúceho podnikania. Problémy týkajúce sa kúpy pozemkov, ak sú potrebné pre vaše podnikanie, sa riešia na pôdnom oddelení.

5

Zaplaťte náklady na registráciu firmy. Vo väčšine prípadov je to 0, 5% z deklarovaného základného imania.

Veľvyslanectvo Thajska v Moskve

Odporúčaná