obchodné

Ako otvoriť nákupné a zábavné centrum

Ako otvoriť nákupné a zábavné centrum

Video: Nákupné centrum opäť nestíhajú otvoriť 2024, Júl

Video: Nákupné centrum opäť nestíhajú otvoriť 2024, Júl
Anonim

Nákupné a zábavné centrum je pomerne drahý a dlho platený projekt. Môže sa však stať veľmi výnosným, ak si vyberiete vhodné miesto na jeho umiestnenie a zhromaždíte optimálny okruh nájomcov.

Image

Budete potrebovať

  • - registrovaná právnická osoba;

  • - povolenia.

Návod na použitie

1

Vykonajte analýzu obchodov, ktoré už fungujú vo vašom meste. Uveďte zloženie nájomcov, poskytnuté služby, odhadnite počet kupujúcich. Pokúste sa objaviť všetky klady a zápory najpopulárnejších projektov.

2

Vytvorte podrobný obchodný plán. Je obzvlášť potrebné, ak plánujete do podnikania zapojiť spoluinvestorov. Opíšte odhadované rozmery obchodného centra, jeho počet poschodí, odhadovaný počet oddelení. Samostatne popíšte želania zábavnej časti projektu. Klasický model veľkých nákupných a zábavných centier zahŕňa kino s barom a hracími automatmi, detské ihrisko a jedáleň. Do tohto zoznamu môžete pridať bowling, klzisko a fitnescentrum.

3

Po definovaní koncepcie obchodného centra pokračujte v získavaní stavebných povolení. Nájdite dodávateľa, ktorý bude vykonávať výstavbu. Je vhodné si ho vybrať podľa odporúčaní - potom budete mať istotu, že dodávateľ dokončí prácu včas a efektívne.

4

Vyberte si zloženie nájomcov v závislosti od koncepcie a cieľového publika budúceho nákupného centra. Napríklad rodinné nákupné centrum bude potrebovať rozšírený program pre deti. Na tradičné miesto so šmýkačkami a hojdačkami môžete pridať suchý bazén, detský okruh, centrum tvorivosti a ďalšie voľnočasové aktivity pre deti. Nezabudnite na útulné kaviarne pre dospelých a do kina, kde môžete tráviť čas s celou rodinou.

5

Výber nájomníkov by sa mal uskutočňovať vo fáze projektovania a výstavby centra. Mnoho projektov zakotvenia vyžaduje neštandardné oblasti, môžu mať špeciálne požiadavky na komunikáciu a iné jemnosti. Pri navrhovaní priestoru pre konkrétneho nájomcu uzavrite s ním dohodu, v ktorej sa ustanovia pokuty v prípade ukončenia niektorej zo strán.

6

Správne rozmiestnite nájomcov na podlahách obchodného centra. V dolnom alebo prízemí je možné umiestniť supermarket, stredné podlažia sú vyhradené obchodným oddeleniam, jedlám a kaviarňam. Na poschodí sa nachádzajú zábavné projekty - kino, detské centrum, fitnescentrum. Úlohou majiteľa obchodného centra je zabezpečiť, aby potenciálny kupujúci navštívil čo najviac oddelení centra.

7

Pri výbere nájomníkov sa pokúste zabezpečiť, aby boli zastúpené všetky potrebné skupiny výrobkov. Napríklad vo veľkom nákupnom centre nemôže byť 10 oddelení, ktoré predávajú šperky, a iba jeden detský odev. Dodržiavajte proporcie. Vyberte osvedčené a populárne značky a doplňte ich o sľubné nové produkty.

8

Po dokončení výstavby by sa mala väčšina maloobchodných priestorov rozdeliť. Niektorí nájomníci môžu následne vypovedať zmluvu. Očakávaním vytvorte záložný zoznam potenciálnych účastníkov projektu.

9

Vyzdvihnite zamestnancov. Centrum vyžaduje účtovníkov, správcov, ktorí budú koordinovať prácu s nájomníkmi. Bezpečnostné a upratovacie služby môžu byť organizované nezávisle, ale je oveľa ľahšie uzavrieť dlhodobú zmluvu s existujúcimi organizáciami.

Odporúčaná