management

Tajomstvo úspešného podnikania: aká by mala byť výročná správa spoločnosti?

Tajomstvo úspešného podnikania: aká by mala byť výročná správa spoločnosti?

Video: 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline | 14.12.2020 2024, Júl

Video: 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline | 14.12.2020 2024, Júl
Anonim

Výročná správa organizácie (ďalej len „GO“), bez ohľadu na veľkosť podniku, je hlavným nástrojom finančnej komunikácie. O obsahu, rozsahu a vykonávaní civilnej obrany v niektorých krajinách, napríklad vo Veľkej Británii, sa aktívne diskutuje a na týchto dokumentoch sa dokonca organizujú súťaže. Na prípravu a prepustenie takýchto organizácií civilnej obrany sa vynakladajú prostriedky, ktoré nie sú deťmi, a často sa vydávajú v obrovskom množstve.

Image

GO je formálne finančné výkazníctvo. Každý rok sa GO zasiela akcionárom. Civilná príprava komerčných aj neziskových organizácií. Pomocou tohto dokumentu je možné posúdiť aktivity spoločnosti za daný rok, jej odhadovanú pozíciu na nasledujúci rok, zobraziť jej aktuálny stav a vyhliadky.

GO predstavuje používateľov:

• všeobecný opis odvetvia, v ktorom sa organizácia zúčastňuje;

• auditované výkazy príjmov, finančnej situácie, finančných tokov a poznámky k výkazom;

• analýza finančnej situácie podniku a výsledkov dosiahnutých počas dvoch z predchádzajúcich rokov;

• opis činností organizácie za posledný rok;

• informácie o rôznych obchodných segmentoch podniku;

• trhová hodnota akcií a dividend.

Toto je príklad minimálneho GO. Takýto dokument sa obvykle zmestí iba na niekoľko strán. Cena, samozrejme, trochu (s výnimkou zriedkavých prípadov). Možno ju porovnať s fotokópiou dokumentu. Cieľom organizácií, ktoré zostavujú tieto správy, je jednoducho splniť legislatívne požiadavky.

Mnoho podnikov považuje GOs za efektívny a spoľahlivý marketingový nástroj, ktorý pomáha šíriť ich pohľad na osud ich podnikania. Inými slovami, mnoho stredných a veľkých spoločností venuje veľa peňazí na správy, ktoré sú skutočne atraktívne a poučné. Tento druh civilnej obrany možno bezpečne nazvať fórum, prostredníctvom ktorého spoločnosť vyjadruje svoj postoj, vplyvy, káže, uvádza a diskutuje o akomkoľvek počte problémov a tém.

Otvorený akcionársky list často udáva tón pre správy verejných spoločností. Takéto listy sa zvyčajne zameriavajú na aspekty, ako sú výsledky za uplynulý rok, podnikové iniciatívy a ich stratégie, trhové podmienky, významné obchodné udalosti, noví manažéri a riaditelia. Tento dokument podpisuje predseda predstavenstva. Môže predseda spoločnosti alebo jej hlavný prevádzkový riaditeľ.

Niektoré z týchto listov môžu obsahovať tucet alebo viac strán a môžu obsahovať fotografie generálneho riaditeľa v rôznych pozíciách.

Častejšie sú však tieto písmená podstatne kratšie a dosahujú iba 3 000 slov alebo dokonca menej.

Civilná obrana sa často používa ako nástroj na propagáciu témy alebo koncepcie, ktorú podporuje vedenie organizácie (marketingové údaje). V tomto prípade môžete naraziť na frázy ako „Pripravenosť na realitu budúcnosti“ alebo „Spĺňanie potrieb storočia IT technológií“. Medzi občianske spoločnosti okrem iného patria individuálne udalosti alebo hospodárske podmienky, ktoré sa udiali v bežnom roku.

Existujú podniky, ktoré v správach podávajú rôzne míľniky a výročia, ktoré divákom demonštrujú ich úspechy a zdôrazňujú ich spoľahlivosť a kvalitu. Iné organizácie zostavujú veľké a mnohostranné správy v overenom formáte, ktorý používajú každoročne, s malými zmenami, ktoré sa zvyčajne týkajú aktualizácií údajov.

V každom prípade je najlepším GO ten, ktorý jasne definuje stratégie používané na dosiahnutie ziskového rastu a dáva organizácii priaznivé svetlo.

Odporúčaná