obchodné

Ako zmeniť a doplniť chartu podniku

Ako zmeniť a doplniť chartu podniku

Video: Introduction to dashboards and shortcuts 2024, Júl

Video: Introduction to dashboards and shortcuts 2024, Júl
Anonim

Existujúci podnik pomerne často čelí potrebe vykonať zmeny a úpravy svojich štatutárnych dokumentov. To môže byť potrebné v mnohých prípadoch: pri zmene zloženia zakladateľov, pri zavádzaní nových členov, pri zmene základného imania, druhu hospodárskej činnosti. Vo všetkých týchto prípadoch je potrebné nielen zmeniť a doplniť chartu podniku, ale aj ich zaregistrovať v štátnom registri.

Image

Návod na použitie

1

Bez ohľadu na to, aké zmeny sa vykonajú v zakladacej listine podniku, povolenie na tento účel by mala získať väčšina zakladateľov. Ak chcete oficiálne získať takéto povolenie, zhromaždite valné zhromaždenie zakladateľov, členov spoločnosti. Zahrňte otázku zmeny programu a hlasujte o ňom. Celý postup by sa mal podrobne odzrkadliť v protokole, ktorý potom podpíšu všetci zakladatelia alebo volený orgán zriaďovateľov, ktorí sú na to oprávnení.

2

Ak dôjde k mnohým zmenám a sú významné, vypracujte novú chartu. Drobné zmeny môžu byť vyhotovené ako samostatný list zmien, ktorý sa potom uloží do charty. Upozorňujeme, že vykonané zmeny nesmú byť v rozpore s platnými predpismi v krajine.

3

Obráťte sa na daňový úrad v mieste registrácie vášho podniku a dostanete v ňom jednotnú formu tlačiva P13001 „Žiadosť o štátnu evidenciu zmien v základných dokumentoch právnickej osoby“. Vyplňte tento formulár, ale nepodpíšte ho. Svoju maľbu na ňu postavíte v prítomnosti notárskej verejnosti, ktorej sa obraciate na notifikáciu zmien, ktoré sa vykonali v charte. Nezabudnite notársky overiť listinu zmien v zakladacej listine podniku a predložiť jej starú verziu tohto dokumentu a zápisnicu z valného zhromaždenia zakladateľov. Zaplaťte štátny poplatok za notárske služby.

4

Spolu s výpisom potvrdeným kópiou charty, výpisom z Unified State Register právnických osôb a potvrdením o platbe kontaktujte daňový úrad. Doklady odovzdajte podľa súpisu a označte dátumom prijatia. Do 5 pracovných dní musíte dostať nový výpis z registra.

aké zmeny sú vykonané

Odporúčaná