Obchodné riadenie

Ako získať podiel v LLC

Ako získať podiel v LLC

Video: 10 najpredávanejších drevárskych nástrojov pre rok 2020 Amazon 2024, Júl

Video: 10 najpredávanejších drevárskych nástrojov pre rok 2020 Amazon 2024, Júl
Anonim

Môžete sa stať členom existujúcej spoločnosti s ručením obmedzeným (LLC), a to aj nadobudnutím podielu na základnom imaní. Tento postup je upravený federálnym zákonom o spoločnostiach s ručením obmedzeným (ďalej len zákon) a čl. 93 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie. Musíte legálne kompetentne vydať podiel v LLC, aby sa táto transakcia následne neuznávala ako neplatná.

Image

Návod na použitie

1

Starostlivo si preštudujte listinu LLC, v súlade s ustanoveniami, v ktorých je možné vykonať prevod akcie alebo jej časti. Listiny niektorých spoločností vo všeobecnosti zakazujú prevod akcií na tretie strany a ukladajú obmedzenia a podmienky v prípade ich prevodu na iného účastníka LLC. Prečítajte si ďalšie podmienky tohto postupu stanovené v charte.

2

Upozorňujeme, že práva a povinnosti člena spoločnosti nesiete až potom, ako informujete ostatných členov LLC o transakcii predaja akcie. V súlade s ods. 2 s. 6 Článok 21 zákona, musia byť o tom písomne ​​informovaní spolu s predložením listinných dôkazov - dohody o prevode akcií. Až do tohto okamihu nemáte zákonné právo zúčastňovať sa na činnostiach spoločnosti a jej riadení, rozdeľovaní ziskov atď. A vaše akcie môžu byť neplatné.

3

Predávajúci akcie je povinný oznámiť účastníkom spoločnosti svoj úmysel predať túto akciu, pretože oni alebo spoločnosť samotná majú predkupné právo na takúto transakciu. Takéto oznámenie musí byť tiež písomné a zaslané všetkým účastníkom LLC. V oznámení sa uvedie veľkosť a hodnota prideleného podielu. Môžete si ju kúpiť ako tretiu stranu až po mesiaci od okamihu odoslania oznámenia v prípade, že žiadny z účastníkov LLC alebo samotnej spoločnosti nevyjadril vôľu tento podiel odkúpiť.

4

Pri registrácii podielu v LLC je predávajúci tiež povinný poskytnúť notársky overený súhlas svojho manžela / manželky, z ktorého vyplýva, že nemá námietky proti predaju. Toto je predpoklad pre prípad, keď bol majetok nadobudnutý počas rokov manželstva a je spoločným majetkom. Ak mu bol podiel predávajúceho zdedený alebo darovaný, takýto súhlas nie je potrebný.

5

V prípade, že právnická osoba koná na strane kupujúceho alebo predávajúceho, o kúpe alebo predaji by sa malo rozhodnúť na valnom zhromaždení. Protokol o takomto stretnutí by sa preto mal zahrnúť do balíka dokumentov potvrdzujúcich legitimitu transakcie.

6

Mali by ste vedieť, že podiel účastníka možno odcudziť iba v tej časti, v ktorej je vyplatený. Predajcovia ho niekedy priradia bez úplnej platby. Takáto transakcia bude vyhlásená za neplatnú ktorýmkoľvek súdom v súlade s čl. 167 a 168 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie. Pri uzatváraní zmluvy nezabudnite požiadať predávajúceho o dôkaz, že podiel bol vyplatený v plnej výške.

Federálny zákon o spoločnostiach s ručením obmedzeným

Odporúčaná