obchodné

Ako otvoriť ručne robený obchod

Ako otvoriť ručne robený obchod

Video: 10 najpredávanejších drevárskych nástrojov pre rok 2020 Amazon 2024, Júl

Video: 10 najpredávanejších drevárskych nástrojov pre rok 2020 Amazon 2024, Júl
Anonim

Remeslá boli vždy ocenené. A dnes, vzhľadom na trend zvýšenej pozornosti jednotlivca, túžba zdôrazniť individualitu určitým spôsobom, človekom vyrobené veci zostávajú v sektore populárneho a dobre nakupovaného tovaru. Neuspokojujúci sa záujem o originálne výrobky dáva právo tvrdiť, že „ručne vyrábané podnikanie je jedným z najsľubnejších. A veľa podnikavých ľudí si stanovilo za cieľ - otvoriť ručne vyrobený obchod.

Image

Návod na použitie

1

Urobte štúdiu o dopyte po ručne vyrábaných výrobkoch v regióne (mesto, okres), v ktorom bývate. Aké sú veci, ktoré najviac zaujímajú obyvateľstvo (odevy, výšivky, pletenie, sviečky, mydlo, koráliky atď.). Pri výskume nezohľadňujte taký okamih, ako je prítomnosť (alebo neprítomnosť) konkurentov v tejto oblasti podnikania na danom území. Ak existujú konkurenti, preštudujte si ich pracovné metódy, marketingové kroky, návrh obchodov (oddelení) atď. Zoberte ich skúsenosti do prevádzky.

2

Začnite hľadať ľudí, ktorí vyrábajú remeslá a chcú predávať svoje výtvory. Rokujte s nimi, diskutujte o podmienkach spolupráce. Hovorte s nimi správne, nevyvíjajte na ne nátlak a diktujte svoje podmienky a buďte schopní počúvať ich želania. S tými, s ktorými ste mohli rokovať a ktorých produkty budú mať podľa vášho názoru dopyt zákazníkov, začnú uzatvárať zmluvy.

3

Nájdite sklad. Vzhľadom na špecifiká vašich výrobkov bude jeho umiestnenie na miestach hromadných osláv dokonalé. Dobrou možnosťou je prenajať si pár metrov štvorcových vo veľkom obchodnom dome alebo nákupnom centre. Vytvorte si nájomný priestor v súlade so všetkými pravidlami.

4

Ponáhľajte sa na daňový úrad. Požiadajte o pomoc konzultanta, jeho služby sú zvyčajne bezplatné. Vysvetlí vám, aké dokumenty musíte poskytnúť, aby ste sa stali samostatným podnikateľom. Odpovie na vaše otázky, ktoré pravdepodobne budete mať. Procedúra je jednoduchá, stačí ju prekonať.

5

Zaoberajú sa nákupom nábytku, doplnkov. Dizajn svojho obchodu môžete urobiť sami, alebo môžete pozvať profesionálneho dizajnéra a spoľahnúť sa na jeho vkus. V každom prípade bude s vami koordinovať svoje nápady a ich implementáciu a vy máte akékoľvek právo s nimi súhlasiť alebo ich odmietnuť.

6

Zmätený výberom zamestnancov. Ak sa rozhodnete stáť za pultom a viesť účtovníctvo a viesť reklamné kampane, otázka personálu zmizne. Vaše podnikanie sa však môže časom rozširovať a bez asistentov sa nemôžete obísť. Hľadajte slušných ľudí s dobrou povesťou, profesionálov, takže si určite ušetríte bolesti hlavy. Budú samozrejme musieť platiť viac ako náhodným ľuďom „z ulice“, ale oplatí sa to. Uvidíte to viackrát v tomto procese.

7

Nezanedbávajte reklamu, inak sa ľudia o vašom obchode dozvedeli. Nie je potrebné okamžite minúť veľa peňazí na reklamné spoločnosti. Dostatok reklám v miestnej tlači, v rádiu, v televízii (prevádzková linka stojí dosť). Objednajte si malé letáky, uložte ich do obchodov vo vašom meste, umiestnite ich na nástenky, na zastávky verejnej dopravy atď. V samotnom obchode môžete zorganizovať štúdio s názvom „Majster na hodinu“ alebo „Urob si sám“, v ktorom sa návštevníci môžu naučiť, ako sami robiť nejaké remeslá. To priláka kupujúcich, pretože budú hovoriť o vašom obchode so štúdiom so všetkými svojimi priateľmi.

8

Vytvorte internetový obchod. Uverejňujte správy, fotografie remesiel, mená autorov, organizujte súťaže s cenami. Neustále aktualizujte informácie. Organizujte online predaj.

Venujte pozornosť

Na niektoré remeslá (napríklad mydlo) sa musí vydať osvedčenie o registrácii a vyhlásenie o zhode. Vždy majte na pamäti.

ako otvoriť prácu

Odporúčaná