management

Ako si prenajať kanceláriu

Ako si prenajať kanceláriu

Video: Právnik radí 9 - Prenájom nehnuteľnosti 2024, Júl

Video: Právnik radí 9 - Prenájom nehnuteľnosti 2024, Júl
Anonim

Premýšľate o svojej spoločnosti a hľadáte vhodné možnosti pre kanceláriu alebo spoločnosť, v ktorej pracujete, získava novú dynamiku, rozvíja sa a teraz si musíte zvoliť priestrannejšiu izbu? Pri prenájme kancelárie je potrebné vziať do úvahy to, že sa to javí ako veľmi náročná úloha. Ak však pochopíte všetky fázy, poznáte technológiu transakcie a prilákate špecialistov v správnych okamihoch, bude pre vás ľahké získať tú správnu izbu.

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa, ktorú kanceláriu potrebujete. Identifikujte ciele a ciele miestnosti, umiestnenie, vzdialenosť od centra a dopravné uzly. Vypočítajte veľkosť kancelárie podľa počtu zamestnancov a zákazníkov a typu priestorov (napríklad otvorený priestor). Zamyslite sa nad tým, či potrebujete parkovanie, bezpečnosť. Zamyslite sa nad tým, či je miestnosť v horných poschodiach pre vás vhodná a či budete pripravení na kanceláriu s priechodným systémom.

2

Po zadaní žiadosti kontaktujte realitnú spoločnosť. Samozrejme, bude pre vás lacnejšie kontaktovať priamo majiteľa, ale realitné kancelárie zamestnávajú profesionálov, ktorí vedome získavajú peniaze za svoju činnosť. Vzhľadom na riziká a úskalia v oblasti nehnuteľností bude spoľahlivejšie využívať služby odborníkov. Za transakciu dostanete záruku kvality a pokoja.

3

Dbajte na nájomné, ktoré závisí od geografickej polohy budovy, kvality dekorácie a opravy priestorov, doby prenájmu, ďalších podmienok a prítomnosti zaťaženia. Nájomníci spravidla prenajímajú nehnuteľnosť na obdobie troch až desiatich rokov, aby sa zachránili pred zbytočným úsilím nájsť klientov. Budovy postavené v sovietskom období sa však môžu prenajímať až na jeden rok, aby s vami mohli uzavrieť dohodu s možnosťou predĺženia. Dohoda na obdobie do jedného roka nepodlieha štátnej registrácii.

4

Skontrolujte, či existujú obmedzenia týkajúce sa používania priestorov, ktoré vás zaujímajú. Budove je možné priradiť profil používania na určité časové obdobie (napríklad chemické čistenie alebo pekáreň).

5

Uistite sa, že miestnosť nie je zaťažená. Na tento účel požiadajte o výpis z Unified State Register práv. Zároveň je dôležité správne zostaviť žiadosť o dokument, pretože budova môže mať viac ako jedného majiteľa.

6

Pri uzatváraní nájmu skontrolujte všetky potrebné dokumenty: kúpna a predajná zmluva, osvedčenie o vlastníctve, privatizačná dohoda, právo prenajímateľa prenajímateľa.

7

Venujte pozornosť prestavbe, ktorá sa mohla vyskytnúť v miestnosti. Legitimizácia sebapostavby môže trvať veľa času.

8

Ak sa vezmú do úvahy všetky okamihy a všetko vám vyhovuje, uzavrite s majiteľom protokol o úmysle. V tomto predbežnom dokumente sú stanovené základné podmienky. Priradiť kompetentných právnikov k ďalšej práci na vypracovaní zmluvy, pretože existuje veľa nuancií.

Venujte pozornosť

Pred podpísaním zmluvy skontrolujte, či je budova zbúraná;

Sadzba nájomného za prenájom priestorov sa spravidla môže revidovať, ale nie viac ako raz ročne. Okrem toho je dôležité špecifikovať obmedzenie v prípade zvýšenia ciel v zmluve.

Užitočné rady

Všetky otázky týkajúce sa prenájmu priestorov v Ruskej federácii upravuje kapitola 34 Občianskeho zákonníka.

Odporúčaná