obchodné

Ako sa pripojiť k návrhárom SRO

Ako sa pripojiť k návrhárom SRO

Video: ATTACK Company Presentation 2024, Júl

Video: ATTACK Company Presentation 2024, Júl
Anonim

Každá konštrukčná organizácia si nezávisle vyberie SRO, aby získala povolenie na vykonávanie svojej práce. Aby nedošlo k omylu s jej výberom a aby plodne spolupracovali, je dôležité presne určiť smery rozvoja vašej spoločnosti, ktoré si vyžadujú schválenie SRO, a zhromaždiť balík dokumentov, ktorý prísne dodržiava všetky požiadavky.

Image

Budete potrebovať

  • - balík dokumentov;

  • - peniaze.

Návod na použitie

1

Pred rozhodnutím pripojiť sa k SRO (nezávislá regulačná organizácia) dizajnérov presne určiť zoznam dizajnov, pre ktoré musí byť táto spoločnosť prijatá. Klasifikátor práce sa pravidelne mení, takže nezabudnite na nové právne predpisy.

2

Vyberte si SRO starostlivo. Venujte osobitnú pozornosť jej stabilite a dôveryhodnosti na stavebnom trhu, as prechod na inú podobnú organizáciu povedie k ďalším nákladom: všetky príspevky poskytnuté spoločnosti SRO sa vám nevracajú.

3

Zhodnoťte činnosť vybraného SRO a vašich „pluskov“ z ich zaradenia do svojich radov. V prípade potreby sa poraďte s nezávislými odborníkmi, ktorí majú skúsenosti a dôkladne odborne posúdia.

4

Pozorne si prečítajte požiadavky SRO dizajnérov na poradie vstupu do jej radov. V zásade sú želania rovnaké a sú podriadené legislatívnym aktom, ale môžu sa vyskytnúť nuansy, o ktorých by ste mali vedieť vopred. Najčastejšie sa týkajú zhromažďovania a vykonávania balíka dokumentov, príspevkov, ako aj následného monitorovania atď.

5

Pripravte sa v súlade s požiadavkami a správne zostavte celý balík dokumentov. Budete potrebovať dokumenty o registrácii vašej organizácie, o pracovných špecialistoch, ako aj dokumentáciu o dostupnosti materiálnej a technickej základne pre následné činnosti a ďalšie požadované materiály.

6

V schválenom formulári napíšte žiadosť o zápis do SRO a priložte k nej všetky vybrané dokumenty v požadovanom poradí. Upozorňujeme, že existuje pomerne rozsiahly zoznam notársky overených kópií.

7

Vedieť, že kvalifikovaný tím zamestnancov je jednou zo základných požiadaviek SRO pre projektovú organizáciu. Poskytnite doklady potvrdzujúce pravidelný odborný rozvoj odborníkov v školiacich strediskách v oblastiach tých prác, pre ktoré sa vyžaduje plánované prijatie. Hlavnou podmienkou je dostupnosť licencií týchto centier na vzdelávacie aktivity, ako aj schválených programov vo vybraných oblastiach.

8

Majte na pamäti, že na vstup do SRO je potrebná aj certifikácia konštrukčných odborníkov. Špecialista to môže spravidla absolvovať okamžite po ukončení kurzov ďalšieho vzdelávania bez toho, aby opustil rovnaké školiace stredisko a získal príslušné osvedčenie.

9

Nezabudnite na poistenie zodpovednosti, čo je tiež potrebné, pretože existencia poistnej zmluvy o občianskoprávnej zodpovednosti potvrdzuje schopnosť organizácie minimalizovať možné riziká v prípade poistnej udalosti z poškodenia spôsobeného jej činnosťami.

10

Osobitné miesto je obsadené prítomnosťou certifikátu ISO. Nie je to nevyhnutný predpoklad, ale mnoho SRO rozmýšľa inak a uvádza to. Na druhej strane je však dostupnosť certifikátu ISO prospešná pre samotné projekčné organizácie, pretože je to potvrdenie poskytovania vysokokvalitných služieb a môže byť tiež potrebné zúčastniť sa na medzinárodných súťažiach, výstavách a projektoch.

11

Po zvážení balíka SRO vašich dokumentov a prijatí kladného rozhodnutia zaplatite všetky potrebné poplatky. Výška vstupných a členských platieb určuje nezávisle regulačná spoločnosť a posielajú sa na zabezpečenie svojich činností. Pridajte do kompenzačného fondu 150 000 rubľov, suma je stanovená zákonom. Tento príspevok je určený na krytie možného poškodenia v prípade chýb v projektovej dokumentácii.

12

Získať osvedčenie o požadovanom pracovnom povolení. Ide o neobmedzený dokument, t. vaša organizácia je členom tohto SRO dizajnérov a tiež nemá územné obmedzenia v Ruskej federácii.

Odporúčaná