rozpočtovanie

Ako získať pôžičku na rozvoj podnikania

Ako získať pôžičku na rozvoj podnikania

Video: VIDEO Manuál - Ako vyplniť Žiadosť o poskytnutie úveru na podporu udržania prevádzky – COVID úver 2024, Júl

Video: VIDEO Manuál - Ako vyplniť Žiadosť o poskytnutie úveru na podporu udržania prevádzky – COVID úver 2024, Júl
Anonim

Vaše novo razené podnikanie sa postupne dostáva na nohy a začína sa rozširovať, objavujú sa prvé príjmy. Je však zvláštne, že tieto príjmy sú v porovnaní s ukazovateľmi, ktoré ste stanovili v obchodnom pláne, neúmerne malé. A chápete, že je potrebný pracovný kapitál. Známa situácia? Pravdepodobne každý začínajúci podnikateľ čelil potrebe získať pôžičku na rozvoj svojho podnikania. Ako na to?

Image

Návod na použitie

1

Zhodnoťte potrebu svojho podnikania kvôli finančným prostriedkom. Predtým, ako požiadate o pôžičku od banky, musíte presne vedieť, koľko a ako dlho budete potrebovať. Okrem toho určte maximálnu úrokovú sadzbu, ktorú si môžete dovoliť, ako aj typ kolaterálu, ktorý môže veriteľ v prípade potreby poskytnúť.

2

Vykonajte malý marketingový prieskum a zostavte zoznam úverových inštitúcií, ktoré poskytujú pôžičky na rozvoj podnikania vo vašej oblasti. Porovnajte úrokové sadzby úveru, minimálne a maximálne úverové podmienky, požadovaný kolaterál. Starostlivo si preštudujte vzorku budúcej dohody, aby ste následne nepocítili nepríjemné prekvapenia v prípade, že okolnosti nezohľadníte z dôvodu nepozornosti.

3

Posúďte možnú pravdepodobnosť, že banka vašu pôžičku neodmieta. Paradoxom ruských bankových pôžičiek je, že sa finančné prostriedky prideľujú na rozvoj už existujúceho a stabilného podniku generujúceho príjmy so životnosťou jeden až dva roky. Pre banku bude tiež dôležitý obrat z účtov; ak je obrat nízky, vaša žiadosť sa nemusí brať do úvahy.

4

Na základe týchto požiadaviek sa od samého začiatku vášho podnikania nepokúšajte minimalizovať príjem z podnikania s cieľom optimalizovať daňové odpočty. Vyhlásite všetky príjmy za prvé a nasledujúce roky, aby potenciálny veriteľ mohol objektívne posúdiť skutočný objem a úspech vašej spoločnosti.

5

Ak vaša spoločnosť pracuje na zjednodušenom daňovom systéme, vedie sa jasný a systematický záznam príjmov a výdavkov. Ak tieto výdavky bezdôvodne míňate, môže vás to pripraviť o možnosť požičať si, pretože banka je povinná poznať celý obraz situácie vo vašej spoločnosti.

6

Pri požadovaní určitej sumy jasne banke jasne objasnite jej účel a maximálnu veľkosť. Rozmazané ciele, žiadne banky si nebudú požičiavať. Ak vám banka z nejakého dôvodu ponúka pôžičku presahujúcu skutočnú potrebu vypožičaných prostriedkov, zaobchádzajte s touto ponukou s maximálnym obmedzením. Zamerajte sa na plánovaný výkon podnikania a nedostaňte sa do dlhu za sumu, ktorú podnik nedokáže vyriešiť. Mimochodom, banky sú sympatické voči dlžníkom, ktorí primerane posudzujú svoje potreby finančných prostriedkov.

7

Po rozhodnutí o všetkých aspektoch poskytovania pôžičiek zozbierajte celý balík požadovaných dokumentov a odošlite žiadosť banke.

Ako získať pôžičku na rozvoj podnikania

Odporúčaná