nepopulárne

Ako uzavrieť LLC s jedným zakladateľom v roku 2017

Ako uzavrieť LLC s jedným zakladateľom v roku 2017

Video: 7 principles for building better cities | Peter Calthorpe 2024, Júl

Video: 7 principles for building better cities | Peter Calthorpe 2024, Júl
Anonim

Spoločnosť s ručením obmedzeným môže byť likvidovaná dobrovoľne spôsobom stanoveným rozhodnutím jej zakladateľov (účastníkov). Ak ste jedným zo zakladateľov LLC, všetka zodpovednosť za likvidáciu je na vás. Likvidácia sa vykonáva na základe federálneho zákona o spoločnostiach s ručením obmedzeným.

Image

Návod na použitie

1

Ak ste jedným zo zakladateľov LLC, rozhodnutie o likvidácii sa prijíma výlučne. Vymenujte likvidátora alebo províziu, ktorá sa bude zaoberať likvidáciou vašej spoločnosti LLC. Informujte o registrácii miesta registrácie právnickej osoby vo forme P15002 registračnú autoritu. Musíte tiež informovať daňový úrad do 3 dní od prijatia rozhodnutia o likvidácii. Registračnému (daňovému) orgánu musíte zaslať „Oznámenie o rozhodnutí o likvidácii právnickej osoby“ vo forme P15001.

2

Po vymenovaní likvidačnej komisie sa na ňu prenesú všetky právomoci na riadenie záležitostí vašej právnickej osoby. Na základe oznámenia o likvidácii daňový úrad vykoná zmeny USRLE a vydá osvedčenie v tvare P50003 a výpis z USRLE, ktorý naznačuje, že LLC je v likvidácii. Od tejto chvíle nebude možné zaznamenať žiadne zmeny v zakladajúcich dokumentoch.

3

Komisia prijme opatrenia na identifikáciu veriteľov vašej spoločnosti LLC a písomne ​​ich oznámi likvidácii. Po uplynutí lehoty na predloženie pohľadávok veriteľmi sa vypracuje predbežná likvidačná súvaha, ktorá obsahuje informácie o majetku vašej spoločnosti LLC a pohľadávkach veriteľov, a likvidačná komisia bude tiež informovať registračnú autoritu o jej príprave (odsek 3 článku 20 zákona č. 129-FZ) prostredníctvom forma P15003. Súvahu musíte schváliť ako jediný účastník LLC.

4

Po dokončení všetkých vyrovnaní s veriteľmi sa na vás prevedie majetok právnickej osoby ako jediný účastník LLC. Po schválení konečnej verzie likvidačnej súvahy sa daňovému úradu predkladajú doklady o štátnej registrácii likvidácie právnickej osoby: žiadosť vo forme P16001, likvidačná súvaha, potvrdenie o zaplatení poplatku 400 rubľov, potvrdenie dôchodkového fondu o poskytovaní informácií o príspevkoch.

Užitočné rady

Štátna registrácia likvidácie spoločnosti LLC trvá 5 pracovných dní odo dňa predloženia dokumentov. Likvidácia sa považuje za úplnú, keď sa vykonajú zmeny USRLE.

vytvorenie jedného zakladateľa

Odporúčaná