obchodné

Ako uzavrieť organizáciu v roku 2017

Ako uzavrieť organizáciu v roku 2017

Video: Šport a právo 2017 | Talianske skúsenosti strešnej organizácie športu 2024, Júl

Video: Šport a právo 2017 | Talianske skúsenosti strešnej organizácie športu 2024, Júl
Anonim

Akákoľvek organizácia, skôr alebo neskôr, môže prestať existovať. Dôvody uzávierky sa môžu líšiť: podnik namiesto straty zisku utrpí straty; vykonala sa daňová kontrola, ktorá odhalila porušenia; spor medzi riaditeľmi spoločnosti; súdny dlh. Ak stále musíte svoju organizáciu zatvoriť, urobte to správne.

Image

Návod na použitie

1

Zatvorte spoločnosť oficiálnou likvidáciou. Po vašom rozhodnutí uzavrieť sa vykoná úplná daňová kontrola, zničia sa pečiatky, uložia sa a dokumenty spoločnosti sa archivujú. Nevýhody tohto spôsobu zatvárania sú iba trvanie (bude to trvať od 6 mesiacov do 2 rokov) a vysoké náklady budú stáť asi 50 tisíc rubľov.

2

Reorganizovať spoločnosť, pripojiť sa k inej, možno väčšej. Ak je zodpovedajúci zápis vykonaný v štátnom registri, možno usúdiť, že spoločnosť je bezpečne uzavretá. Riaditeľ firmy bude musieť ukončiť svoju autoritu a odovzdať dokumenty nástupníckej spoločnosti. Týmto spôsobom môže byť spoločnosť zatvorená za 3-4 mesiace, a to bude stáť asi 60 tisíc rubľov.

3

Predajte spoločnosť jej likvidáciou. Toto je najrýchlejší spôsob, ktorý nevyžaduje žiadne náklady. Predať vám bude 2 až 5 týždňov. Predaj sa však líši, pozorne si prečítajte jeho odrody.

4

Vykonajte notárske overenie. Uzatvorte kúpnu zmluvu a overte ju. Obdobie predaja je 2 až 3 týždne, cena bude asi 16 000 rubľov plus náklady na notára 15 - 20 000 rubľov na osobu.

5

Predajte spoločnosť zvýšením základného imania. Takýto predaj pozostáva z dvoch etáp. Najprv sa predstaví nový člen a v druhej etape sa predstavia starí členovia organizácie. Predtým však musí byť takýto predaj znovu zaregistrovaný. Predajné obdobie bude 4-5 týždňov, cena je asi 42 tisíc rubľov. Táto metóda je dobrá, ak má spoločnosť viac ako 1 člena.

6

Predaj spoločnosti zvýšením základného imania pri opätovnej registrácii a zmene generálneho riaditeľa. V tomto prípade by so súčasnou zmenou účastníkov mala dôjsť aj k zmene generálneho riaditeľa. Predaj bude trvať 4-5 mesiacov. a bude stáť do 55 tisíc rubľov.

Venujte pozornosť

Ako uzavrieť spoločnosť. Mohlo by sa zdať, že bude jednoduchšie zatvoriť svoju vlastnú spoločnosť? Založenie spoločnosti sa začína stretnutím zakladateľov, na ktorom sa vyhotovujú zápisnice zo zasadnutia, ako aj rozhodnutím o ukončení spoločnosti. Do troch dní musí daňový úrad predložiť dve notifikácie overené notárskou verejnosťou o ukončení organizácie a zložení likvidátorov.

Užitočné rady

Žiadosť o zatvorenie takejto spoločnosti na súde môže podať štátny orgán alebo orgán miestnej samosprávy, ktorý má takúto právomoc. Uskutoční úplnú platbu s veriteľmi a zatvorí účet spoločnosti. Pečať podniku je zničená. Všetky dokumenty súvisiace s činnosťou spoločnosti sú pripravené na odovzdanie do štátneho archívu, po ktorom sú uložené.

Odporúčaná