Druhy činností

Ako hospodáriť

Ako hospodáriť

Video: Ako hospodáriť s 1€? 2024, Júl

Video: Ako hospodáriť s 1€? 2024, Júl
Anonim

Kvalifikované poľnohospodárstvo môže poskytnúť dobrý stabilný zisk, nesmieme však zabúdať, že tento druh činnosti nie je len podnik, ale spôsob života, na ktorý sa nemôže prispôsobiť každý. Preto predtým, ako investujete do nákupu prímestskej oblasti, dôkladne zvážte, či vaše zvyky a sklony zodpovedajú tomuto záväzku.

Image

Budete potrebovať

  • - osvedčenie o registrácii farmy;

  • - zákonný fond (počiatočný kapitál);

  • - pozemok mimo mesta na dlhodobý prenájom.

Návod na použitie

1

Predtým, ako si prenajmete pôdu, a pripravte si chartu potrebnú na registráciu, vyberte si svoj budúci poľnohospodársky podnik. Ideálnou možnosťou je usporiadať všetky možné „remeslá“ poľnohospodárov, ktoré generujú príjem - na chov hovädzieho dobytka, ošípaných, oviec, pestovania zeleniny a ovocia a na ich mieste zorganizovať včelárstvo. Hlavnou vecou nie je preceniť vaše fyzické schopnosti - vziať do úvahy vaše skúsenosti a počet potenciálnych asistentov.

2

Zaregistrujte svoju farmu (na tento účel existuje právna forma s rovnakým menom), pripravte žiadosť a súbor osvedčených dokumentov a predložte ich príslušným orgánom. Medzi nimi - charta farmy, ktorá by mala byť vypracovaná s pomocou profesionálneho právnika. Schválený fond poľnohospodárskeho podniku sa môže vytvoriť po prijatí pôžičky (pôžičky) od banky, ak farmár nemá dostatočný kapitál.

3

Prenajmite pozemok mimo mesta, po dohode s miestnym výkonným orgánom, že ho budete používať na poľnohospodárstvo, čo nie je v rozpore s poradím ochrany pôdy. Veľkosť stránky priamo súvisí s oblasťami činnosti, ktoré ste si vybrali pre seba. Najväčšie plochy si vyžadujú hromadnú rastlinnú výrobu, takže ak sa zameriate na pestovanie a predaj zeleniny, prenajmite si pozemok s rozlohou 1000 metrov štvorcových alebo viac.

4

Predám desiatky prasiatok, jahniat a niekoľko mladých kráv pripravených na chov. Vybavením priestorov na ich údržbu a nákup potravín (čo sa v teplejších mesiacoch nevyžaduje) už položíte základy pre mäsové a mliečne činnosti. Pestovanie zeleniny sa môže začať siatím zemiakov - je ľahšie pestovať a predávať zemiaky ako iná zelenina alebo ovocie. Pokiaľ ide o včelárstvo, budete musieť absolvovať krátky výcvikový kurz a sami si kúpiť úle, ako aj sadu vybavenia. Ak po prvých krokoch pri zariaďovaní farmy chcete pokračovať v tejto činnosti, máte nepochybne šancu na úspech!

Farma v roku 2019

Odporúčaná