ostatné

Ako vyplniť požiarny bezpečnostný denník

Ako vyplniť požiarny bezpečnostný denník

Video: Hlavné správy TVT 17.4.2020 2024, Júl

Video: Hlavné správy TVT 17.4.2020 2024, Júl
Anonim

Každý podnik a každá organizácia by mala mať inštruktážnu knihu o požiarnej bezpečnosti. Zástupcovia ministerstva pre mimoriadne situácie zvyčajne vedú brífingy so zamestnancami, ale v zásade to niekedy môžu urobiť zamestnanci ministerstva vnútra alebo dokonca bezpečnostní inžinieri alebo úradníci. Ako vyplniť takýto časopis?

Image

Návod na použitie

1

Oboznámte sa s objednávkou č. 645 z 12.12.2007 (dodatok 1), v súlade s ktorou sú vyplnené príručky požiarnej bezpečnosti. Tieto brífingy sa konajú pravidelne s cieľom informovať zamestnancov o existujúcich požiarnych bezpečnostných požiadavkách a ich postupoch v prípade vzniku alebo odhalenia požiaru.

2

Ak spoločnosť a organizácia vyvinuli svoje vlastné špeciálne školiace programy pre opatrenia požiarnej bezpečnosti, briefing vykoná priamo vedúci tejto inštitúcie alebo poverený úradník. V každom prípade by mal byť vedúci (alebo iný úradník) oboznámený s povinným požiarno-technickým minimom. Upozorňujeme, že takéto programy nie je potrebné registrovať u hasičov.

3

Podľa času a charakteru tréningu môže byť briefingom:

- úvodné;

- primárne (alebo primárne na pracovisku);

- cieľ;

- opakované;

- neplánované.

O akomkoľvek briefingu sa musí do príslušného denníka zapísať príslušný záznam.

4

Počet časopisov nie je obmedzený a závisí od veľkosti zamestnancov a organizačnej štruktúry vašej inštitúcie. Časopisy musia byť správne navrhnuté, pripevnené, očíslované a zapečatené pečaťou organizácie alebo podniku. Ak má vaša inštitúcia niekoľko jednotiek, každá z nich by mala mať vlastný denník.

5

V prvom stĺpci uveďte poradové číslo briefingu a v druhom stĺpci dátum výcviku. Tretí stĺpec je vyhradený na označenie dátumu schválenia aktuálnej inštrukcie a jej nadobudnutia účinnosti. V štvrtom stĺpci budete musieť uviesť typ briefingu. Potom uveďte kód a číslo pokynu (alebo jeho názov) a podmienky jeho revízie (plánované). Posledné dva stĺpce označujú pozíciu a meno inštruktora a podpis.

Venujte pozornosť

V účtovnom denníku sa zaznamenáva úvodné, opakované, neplánované, cielené briefingy o protipožiarnej ochrane. vedenie požiarnych brífingov s povinným podpisom.

Užitočné rady

Všetci zamestnanci podniku môžu pracovať iba po absolvovaní požiarneho výcviku a pri zmene špecifík pracovných alebo regulačných dokumentov týkajúcich sa požiarnej bezpečnosti sa podrobujú dodatočnému školeniu spôsobom stanoveným vedúcim. Osoby zodpovedné za vykonávanie požiarnych brífingov sa zaznamenávajú do denníka s povinným podpisom poučených a poučených inštruktorov.

časopis o požiarnej bezpečnosti

Odporúčaná