rozpočtovanie

Ako vyplniť knihu príjmov a výdavkov podnikateľa

Ako vyplniť knihu príjmov a výdavkov podnikateľa

Video: Ako vyplniť a podať daňové priznanie živnostníka za rok 2019 elektronicky (online) 2024, Júl

Video: Ako vyplniť a podať daňové priznanie živnostníka za rok 2019 elektronicky (online) 2024, Júl
Anonim

Kniha účtovníctva príjmov a výdavkov je povinným dokumentom pre všetkých podnikateľov využívajúcich zjednodušený daňový systém. Mali by ju viesť aj podnikatelia, ktorí nevykonávajú činnosti, ale zostávajú v tomto postavení. Zákon vám umožňuje viesť knihu v elektronickej podobe. Najjednoduchším spôsobom je použitie služby online „Elektronický účtovník“ Elba.

Image

Budete potrebovať

  • - počítač;

  • - prístup na internet;

  • - účet v službe „Elektronický účtovník“ Elba “bezplatne;

  • - platobné doklady potvrdzujúce váš príjem a prípadne výdavky.

Návod na použitie

1

Podľa zákona je potrebné vykonať zápisy do knihy účtovania výnosov a výdavkov po dokončení súvisiacich operácií. Súlad s touto požiadavkou je tiež výhodný, pretože zabraňuje zámene.

Po každom zohľadnení peňazí alebo úveru sa prihláste do služby „Elektronický účtovník“ Elba “pomocou prihlasovacieho mena a hesla.

2

Prejdite na kartu „Príjmy a výdavky“ a kliknutím na príslušné tlačidlo vyberte možnosť, ako pridať príjmy alebo výdavky.

Do osobitne navrhnutých polí zadajte dátum a sumu platby a číslo platobného dokladu (platobného príkazu) alebo účtu.

Potom uložte.

V príslušnom stĺpci sú spolu s ostatnými nákladmi aj údaje o zaplatených daniach a zrážkach do mimorozpočtových fondov.

3

Po zadaní informácií o poslednej transakcii v bežnom roku vydajte príkaz na vytvorenie knihy príjmov a výdavkov. Kliknite na príslušný odkaz.

Uložte si knihu o príjmoch a výdavkoch do svojho počítača, vytlačte, osvedčte na správnych miestach pečaťou a podpisom, prišite v troch vláknach, položte ich konce na zadnú stranu dokumentu a na ne nalepte papier, na ktorom je uvedený počet listov, dátum a podpis.

Teraz musíte vziať knihu príjmov a výdavkov na daňový úrad. Váš inšpektor to potvrdí do desiatich dní, po ktorých budete musieť znova navštíviť daňový úrad, aby ste si dokument vyzdvihli.

Odporúčaná