obchodné

Aké dokumenty je potrebné vydať pre internetový obchod

Aké dokumenty je potrebné vydať pre internetový obchod

Video: Форт полностью сохранился! Кёнигсберг. Коп по Войне 2024, Júl

Video: Форт полностью сохранился! Кёнигсберг. Коп по Войне 2024, Júl
Anonim

Nakupovanie online je medzi spotrebiteľmi stále populárnejšie. Toto určuje vôľu mnohých podnikateľov otvoriť svoj vlastný internetový obchod.

Image

Budete potrebovať

  • - registráciu fyzickej osoby ako samostatného podnikateľa alebo právnickej osoby ako LLC;

  • - dohoda s bankou o zúčtovaní hotovostných účtov;

  • - registráciu na FIU a FSS ako zamestnávateľa;

  • - registráciu pokladnice (ak je to potrebné);

  • - získanie preukazu (ak je to potrebné).

Návod na použitie

1

Najprv musíte vydať IP alebo LLC. Predpokladá sa, že podnikanie vo formáte IP sa z hľadiska účtovníctva ľahšie vykonáva, daňové zaťaženie je tiež menšie. Ak sa zameriavate na dlhodobý rozvoj vášho internetového obchodu, plánujete prilákanie externých investícií a pôžičiek, je lepšie zaregistrovať spoločnosť LLC. Postup pri právnej registrácii podniku je možné dokončiť samostatne alebo kontaktovať špecializovanú spoločnosť.

2

Podľa ruskej klasifikácie patrí internetový obchod k typu činnosti „maloobchod na objednávku“. Táto oblasť podnikania sa zdaňuje v rámci zjednodušeného daňového systému alebo SPF, ktorý zahŕňa metódu vykazovania výnosov v hotovosti. Preto, ak má internetový obchod prijímať peniaze od obyvateľstva, musíte si kúpiť a zaregistrovať sa v daňovej pokladnici. Pri každom nákupe v hotovosti musíte kupujúcemu dať potvrdenie o platbe.

3

Na prijímanie bezhotovostných platieb v internetovom obchode musíte mať svoj vlastný bankový účet. Na tento účel musíte s bankou uzavrieť dohodu o zúčtovaní a hotovostných službách. Osobný účet jednotlivca nemožno na tieto účely použiť.

4

Ak budú najímaní zamestnanci pracovať v internetovom obchode, je potrebné zaregistrovať LLC alebo jednotlivého podnikateľa vo Fonde sociálneho poistenia a FIU ako zamestnávateľ. Zároveň, ak je obchod vyzdobený vo forme LLC, riaditeľ by mal byť v každom prípade zaregistrovaný ako zamestnanec.

5

Je potrebné objasniť, či tovar, ktorý sa má predávať v internetovom obchode, podlieha licencii. Ak áno, musíte podať žiadosť u licenčného úradu.

6

Nákup domény, hosting sa môže uskutočniť pre právnickú osobu aj pre jednotlivca. Aby sa však tieto náklady mohli zohľadniť pri výpočte základu dane, musia byť registrované v právnickej osobe.

7

Ak chcete prijímať platobné karty v obchode, musíte sa pripojiť k elektronickému platobnému systému alebo spracovateľskému centru. U týchto spoločností sa zmluva vyžaduje ako právnická osoba.

Venujte pozornosť

Z právneho hľadiska v ruskom práve neexistuje pojem internetový obchod. Obchodovanie cez internet sa teda nelíši od predaja prostredníctvom bežného obchodu. Dokumentuje sa rovnakým spôsobom ako maloobchodná predajňa offline. Nevyžadujú sa žiadne špeciálne povolenia na elektronický obchod.

Užitočné rady

Je dôležité vziať do úvahy, že prevádzka internetového obchodu bez riadnej právnej registrácie je trestným činom. Za takýto trestný čin hrozí potrestanie podľa článku 171 trestného zákona.

Odporúčaná