obchodné

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie podniku

Aké dokumenty sú potrebné na otvorenie podniku

Video: Začíname v programe 2024, Júl

Video: Začíname v programe 2024, Júl
Anonim

Občiansky zákonník Ruskej federácie upravuje niekoľko druhov obchodných právnických osôb, avšak podnikatelia najčastejšie zakladajú spoločnosť s ručením obmedzeným alebo podnikajú bez toho, aby sa registrovali ako samostatní podnikatelia.

Image

Budete potrebovať

  • - rozhodnutie zakladateľov;

  • - 2 kópie charty, očíslované, zošité a zapečatené podpisom zakladateľov;

  • - osvedčenie o registrácii vlastníctva nehnuteľnosti alebo záručný list;

  • - žiadosť o štátnu registráciu právnickej osoby pri vytvorení, notársky overená;

  • - prijatie štátnej povinnosti.

Návod na použitie

1

Najprv musíte začať s plánovaním budúcich obchodných aktivít. Pri získavaní licencií, zamestnaní, daní, účtovníctva je veľa nuancií, ktoré by sa mali pri výbere formy podnikania študovať a zohľadniť. Potom je potrebné pripraviť návrh charty. Musí spĺňať požiadavky Občianskeho zákonníka a federálnych zákonov.

Je veľmi dôležité určiť miesto. Jeden zo zakladateľov môže podniku poskytnúť priestory na prevádzkovanie, v takom prípade je potrebné poskytnúť daňovému úradu kópiu osvedčenia o registrácii vlastníctva týchto priestorov. Ak plány na prenájom priestorov v daňovej oblasti poskytnú vlastníkovi priestorov záručný list, v ktorom sa uvádza, že je povinný poskytnúť priestory na prenájom, a kópiu osvedčenia o registrácii vlastníctva priestorov uvedených v záručnom liste. Daňový inšpektorát kontroluje záručné listy, preto je potrebné k nim pristupovať zodpovedne a poskytovať skutočné informácie. V opačnom prípade vám môže byť zamietnutá registrácia.

2

Právnu osobu môže vytvoriť jedna alebo viac osôb. Ak existuje iba jeden, potom musí vypracovať svoje rozhodnutie ako rozhodnutie jediného zakladateľa, ak je viac zakladateľov, potom sa vyhotoví zápisnica z valného zhromaždenia zakladateľov. V každom prípade by tieto dokumenty mali obsahovať informácie:

- o právnej forme vytvorenej právnickej osoby;

- o mene;

- o právnej adrese;

- o vytvorení a veľkosti základného imania, ktorý zo zakladateľov prispieva, do akej miery av akej forme. Ak je do základného imania vložený majetok, musí ho posúdiť nezávislý znalec;

- o schválení charty právnickej osoby.

3

Ďalším krokom je príprava žiadosti vo forme P11001 - jedná sa o univerzálny formulár žiadosti o štátnu registráciu právnickej osoby, ktorý obsahuje informácie o forme založeného podniku, jeho názve, adrese, zakladateľovi (fyzickej alebo právnickej osobe, ich údajoch a veľkosti podielov v listine) kapitál), kód hospodárskej činnosti a ďalšie informácie. Tieto hárky je potrebné vyplniť a predložiť v množstve, ktoré je potrebné pre konkrétny prípad.

Dôležité: Toto vyhlásenie je podpísané jedným zo zakladateľov v prítomnosti notára, keďže notár robí ochrannú známku, všetky listy sú zošité a zapečatené pod podpisom notára.

4

Za registráciu právnických osôb štát vyberá poplatok 4 000 rubľov. Podrobnosti o platbe nájdete na daňovom úrade, ktorý vykoná registráciu, tj na adresu sídla právnickej osoby. Pri predkladaní všeobecného balíka dokumentov sa musí predložiť potvrdenie.

Venujte pozornosť

Pri príprave daňovej žiadosti musíte uviesť kód navrhovanej obchodnej činnosti, ktorý nájdete v OKVED - ruskom klasifikátore všetkých druhov ekonomickej činnosti. Je potrebné poznamenať, že uvedený druh by mal byť podobný tým, ktoré sú špecifikované v charte.

Užitočné rady

Pre malé podniky je vhodnejšie podnikať bez toho, aby sa vytvorila právnická osoba. Registrácia jednotlivého podnikateľa je veľmi jednoduchá. Daňovému úradu v mieste registrácie sa predkladajú tieto doklady:

- kópia pasu;

- vyhlásenie vo forme P21001;

- prijatie štátnej dane vo výške 800 rubľov.

Oficiálna webová stránka Federálnej daňovej služby Ruskej federácie

Odporúčaná