Druhy činností

Aké zvieratá sú ziskové pre chov?

Obsah:

Aké zvieratá sú ziskové pre chov?

Video: Pokémoni ako domáce zvieratá (3.) - Pre expertov a nevhodný na chov 2024, Júl

Video: Pokémoni ako domáce zvieratá (3.) - Pre expertov a nevhodný na chov 2024, Júl
Anonim

Poľnohospodárstvo sa stáva čoraz obľúbenejším. Chov zvierat môže byť ziskový, ak túto záležitosť beriete vážne. Hlavnou vecou je výpočet možných rizík a vypracovanie príslušného obchodného plánu.

Image

Počiatočná fáza

Predtým, ako začnete chovať a chovať zvieratá na predaj, musíte zvážiť všetky nuansy, ako aj výhody a nevýhody tejto činnosti.

Hlavnými podmienkami pre organizovanie takéhoto podnikania sú dostupnosť bezplatných, pomerne priestranných oblastí, počiatočný kapitál a potrebné znalosti v oblasti hospodárskych zvierat.

Najprv musíte sledovať podmienky chovu a dopyt po určitom druhu domáceho maznáčika.

Pokiaľ ide o plemenné zvieratá, je potrebné zohľadniť prírodné podmienky, dostupnosť dostatočného priestoru, náklady na krmivo, služby veterinárneho lekára a nájsť trhy pre „živý tovar“. Len porovnaním všetkých potrebných nákladov a budúceho zisku môžeme vypočítať ziskovosť a dobu návratnosti.

Image

Takáto analýza pomôže získať predstavu o skutočnom stave vecí a na základe získaných údajov bude možné urobiť informované rozhodnutie o možnosti chovu určitých zvierat na predaj.

Ktoré zvieratá sa chovajú ľahšie a výnosnejšie, závisí od umiestnenia farmy, klimatických podmienok oblasti, dopytu po tomto druhu od zákazníkov a preferencií samotného podnikateľa.

Pomerne veľká investícia si vyžaduje chov rýb a rakov, ako aj vzácnych vtákov a zvierat, ktoré sú zle prispôsobené podmienkam prostredia. Takéto podnikanie bude konkurencieschopné, ale existujú veľké riziká, ako aj mnohé nepredvídané situácie, ktoré si vyžadujú pomoc zoológov a veterinárnych lekárov.

Menšie finančné riziko vznikne pri chove vtákov a zvierat, ktoré je v tomto regióne najbežnejšie. V prvej fáze podnikateľ nesie menšie riziká a náklady, ale v budúcnosti môžu nastať veľké problémy s predajom.

Chov ošípaných

Chov ošípaných vykonáva veľa poľnohospodárov. Chov ošípaných má množstvo výhod: rýchla návratnosť, stály dopyt a vysoká ziskovosť.

Hlavnými nákladmi na chov ošípaných sú výstavba (prenájom) veľkých priestorov a ich vybavenie špeciálnym zariadením, nákup krmiva a špeciálneho vybavenia a služby veterinárneho lekára.

Okrem toho chov ošípaných vyžaduje značné fyzické náklady, čo je dosť časovo náročná úloha. Prasiatka však rýchlo rastú, nie sú opatrné a nevyžadujú si osobitnú pozornosť.

Image

Chov ošípaných je atraktívny, pretože je možné predávať veľké dospelé zvieratá aj mliečne ošípané.

Ak chcete, môžete zorganizovať vlastnú výrobu mäsa.

králiky

Chov králikov je problematický, ale skôr výnosný obchod. Králičie mäso je veľmi žiadané, je nielen chutné, ale aj diétne, môžu ho konzumovať malé deti a ľudia trpiaci alergiami a rôznymi gastrointestinálnymi chorobami.

Králik obsahuje veľa bielkovín, viac ako bravčové a teľacie mäso, ale tuk je omnoho menší ako iné druhy mäsa.

Králičie mäso navyše obsahuje veľké množstvo lecitínu, vitamínov a minerálov.

Ale skôr, ako začnete chovať králiky, mali by ste vedieť, že je to dosť riskantná záležitosť. Najväčšou nevýhodou je vysoké riziko epidémie u zvierat. Ak sa nakazil najmenej jeden králik, malo by sa očakávať hromadné usmrtenie zvierat. Preto potrebujete veterinárne vyšetrenie a pravidelné očkovanie mladých zvierat.

Chov králikov má však aj svoje výhody. Tieto chlpaté zvieratá rastú veľmi rýchlo, aktívne sa rozmnožujú a okrem mäsa môžete predávať svoje upravené kože.

Image

V prípade chovných králikov sa počiatočný kapitál vyžaduje aj na získanie (výstavbu) vybavených klietok alebo priestranných priestorov v teplej a vetranej miestnosti.

Maximálne 3-4 mladé zvieratá, dospelé zvieratá a králiky s potomkami s potomkami by sa mali držať v jednej klietke a mali by byť vybavené samostatným ustajnením.

Na ulici môžu byť zajace od apríla do októbra. V zime je lepšie bunky odstrániť pod skleníkami alebo ich presvetliť do teplých prístreškov.

Celkové náklady na chov týchto zvierat závisia od nákladov na stavebné materiály a krmivo v konkrétnom regióne. Nákupná cena mladých zvierat závisí od plemena, veku a celkového stavu jednotlivcov.

Náklady však môžete získať späť už za šesť mesiacov práce. Králik má gestačný vek 25 - 30 dní, samica môže králiky priniesť 5 až 6 krát do roka. Ak teda začneme rozmnožovať niekoľko samíc a samcov, v prvom roku sa populácia niekoľkokrát zvýši.

Zvyčajne nie sú problémy s implementáciou králikov. Stačí vydať osvedčenie o vhodnosti mäsa a zdraví hospodárskych zvierat a mäso, koža alebo „živý tovar“ môžete predávať v maloobchode aj v dávkach, v spolupráci s predajcami alebo stravovaním.

Mačky a psy elitných plemien

Plnokrvné mačky a psy je možné chovať aj doma, hlavnou vecou je dostupnosť priestorov s dostatočne veľkým priestorom a priestorom pre chôdzu domácich miláčikov.

Ak máte niekoľko jednotlivcov, obyčajný byt nebude fungovať. V tomto prípade budú zvieratá potrebovať samostatnú voliéru a budú veľmi priestranné. Veľká voliéra sa najlepšie rozdelí do priestorov, aby sa predišlo konfliktom medzi domácimi miláčikmi. Je dobré, ak je kryt rozdelený na letnú a teplú zimnú zónu, kde si zviera môže oddýchnuť a uchrániť sa pred chladom.

Špecifickosťou tohto podnikania je, že podnikateľ má potrebné znalosti a zručnosti v technológii chovu a starostlivosti o konkrétne plemeno, ako aj záujem a lásku k týmto zvieratám.

Image

Najobľúbenejšie plemená pre chovné psy sú Pekingese, Rottweiler, Husky, Yorkshire Terrier, Labrador, German Shepherd.

Spomedzi mačiek sú najviac žiaduce siamské, perzské, sfingy, škótske záhyby a iné plemená.

Móda pre živočíšne plemená sa čas od času mení, ale dvadsať vodcov zostáva takmer rovnaké.

Aj keď je to ziskový, ale ťažší podnik, mačky a psy si stále vyžadujú starostlivosť a pozornosť.

Pred výberom plemena na chov musíte preštudovať dopytový trh a maximalizovať svoje porozumenie pravidlám chovu a starostlivosti o zvieratá.

Po dôkladnej štúdii a štúdiu problému si môžete psa vyhľadať. Majte na pamäti, že ak chcete v tomto podnikaní zarobiť dobré peniaze, musíte si najprv kúpiť čistokrvné samice so všetkými potrebnými dokumentmi od dôveryhodných chovateľov.

Majte na pamäti, že chov mačiek a psov si vyžaduje značné finančné náklady. Zahŕňa to nákup krmív, liekov, služby veterinárneho lekára a školiteľa a mnoho ďalších výdavkov.

Ak chcete zvýšiť svoj príjem, môžete súčasne otvoriť obchod so zvieratami alebo spoločenský salón (starostlivosť, orezávanie).

Prvých niekoľko úspešných vrhov však bude schopných pokryť počiatočné náklady. Pamätajte, že iba so správnou starostlivosťou a pohodlnými podmienkami môžete uspieť v chove psov a mačiek.

Pestovanie a chov vtákov

Hydina môže byť tiež dobrým zdrojom príjmu. Sliepky, husi, morky, prepelice - výber je na vás. Napríklad morčacie mäso je žiadané tak medzi bežnými kupujúcimi, ako aj v kaviarňach (reštauráciách), a vždy sa bude požadovať prepelica a kuracie vajcia.

S náležitou starostlivosťou moriaky priberajú na váhe do 30 kg. Mäso tohto vtáka má minimum tuku, ale obsahuje veľké množstvo užitočných proteínov a aminokyselín.

Hlavnou výhodou chovu hydiny je jej rýchly návrat. Vták z väčšej časti nie je príliš náladový, rastie pomerne rýchlo a nevyžaduje zložitú starostlivosť.

V prípade chovu moriek alebo iných vtákov musíte kúpiť alebo prenajať pôdu na ohrady, kúpiť mladé zvieratá, krmivo a vybavenie a určiť trhy.

Image

Budú potrebné aj služby veterinárneho lekára, ale nie v rovnakom rozsahu ako pri chove mačiek a psov.

Prvý zisk je možné získať za 6-7 mesiacov. V závislosti od vašich cieľov si môžete kúpiť buď veľké plemená brojlerov alebo „nosnice“.

Malé domácnosti a farmy nebudú schopné konkurovať veľkým hydinárňam, ale tromfová karta jednotlivých podnikateľov je prírodný produkt šetrný k životnému prostrediu. Teraz sú poľnohospodárske výrobky v dobrom dopyte a sú oveľa vyššie ako výrobky v obchode.

Odporúčaná