Obchodné riadenie

Čo je moderný vodca

Čo je moderný vodca

Video: Prabhupáda - Moderný vodca je len bábka - 38 2024, Júl

Video: Prabhupáda - Moderný vodca je len bábka - 38 2024, Júl
Anonim

Riadiť ktorúkoľvek spoločnosť alebo skupinu ľudí musí byť možné stanoviť ciele, vidieť perspektívy rozvoja spoločnosti, rokovať s partnermi a riešiť konflikty. Moderný manažér úloh má viac ako dosť.

Image

Návod na použitie

1

Zamestnanci chcú vidieť v šéfe nie priateľ alebo despot, ale mentor. Preto pri interakcii s podriadenými nie je potrebné zasahovať do extrémov, ale je nevyhnutné preukázať pevnosť, vytrvalosť a dôveru. Vodca by sa mal so svojimi podriadenými v prvom rade zaobchádzať ako so strojmi, ktoré vykonávajú svoje úlohy a pracujú pre opotrebovanie, ale ako so skutočnými ľuďmi, ktorých rešpektuje. Komunikácia s podriadenými by mala byť priateľská, ale pracovné miesto nie je miestom. Ale dôvera v zamestnancov, hodnotenie nie chýb, ale výsledkov ich práce, dobrá vízia ich silných stránok a schopnosť nájsť si ich uplatnenie, z každého manažéra urobí vynikajúceho manažéra pre podriadených.

2

Moderný vodca podporuje dlhodobé pracovné vzťahy so zamestnancami, snaží sa ich prácu spríjemniť, motivuje k práci, osobnému a profesionálnemu rozvoju a pomáha pri propagácii zamestnancov na kariérnom rebríčku. Až potom budú zamestnanci spokojní s podmienkami svojej práce, zostanú v spoločnosti po dlhú dobu a budú sa s ňou rozvíjať, prinášať výhody a príjmy. Častá zmena tímu negatívne ovplyvňuje situáciu a atmosféru spoločnosti, je signálom pre nových zamestnancov, zákazníkov a partnerov, aby nedôverovali spoločnosti a jej štýlu riadenia.

3

Pre efektívne riadenie spoločnosti musíte nielen vedieť komunikovať s podriadenými, ale tiež poznať zásady propagácie spoločnosti na trhu a aplikovať ich. Aby ste to dosiahli, musíte mať obchodnú záležitosť, rozmýšľať prospektívne, netradične, rýchlo reagovať na zmeny stavu vecí, byť schopný vyvinúť stratégiu na prekonanie ťažkostí, zvážiť podnikanie z rôznych perspektív, vždy nájsť priaznivejšie riešenie problému. Musíte byť schopní myslieť veľmi prakticky, odlíšiť skutočné fakty od subjektívnych názorov a zároveň byť konzervatívcom a zároveň inovátorom. Je dôležité neopustiť zvolenú cestu a konať rozhodne, jasne a dôsledne. Neboj sa kritiky a primerane na ňu reagujte, dobre premýšľajte cez všetky strany riešenia konfliktov alebo využívajte kritiku vo svoj vlastný prospech.

4

V tomto prípade nemusí byť vodca najlepším špecialistom vo svojom odbore. Musí samozrejme pochopiť záležitosti spoločnosti, ktorú riadi, aby mohol produkt dobre poznať. Názor, že najlepší vodcovia sú iba tí, ktorí najprv pracovali ako špecialista, a potom sa vyšplhal na kariérny rebrík kvôli dĺžke služby a rozsiahlym skúsenostiam, sa však mýli. Spravidla sa iba výkonní umelci nestávajú dobrými vodcami, pretože nepoznajú zásady riadenia spoločnosti a nemajú na to dobré osobné vlastnosti.

Odporúčaná