management

Master Class: Ako zvýšiť príjmy z práčov štvornásobne

Master Class: Ako zvýšiť príjmy z práčov štvornásobne

Video: How Not To Die: The Role of Diet in Preventing, Arresting, and Reversing Our Top 15 Killers 2024, Júl

Video: How Not To Die: The Role of Diet in Preventing, Arresting, and Reversing Our Top 15 Killers 2024, Júl
Anonim

Práčovňa a ďalšie nápady, ako vytvoriť atmosféru a prilákať tých správnych návštevníkov.

Ak chcete otvoriť v Petrohrade inštitúciu, ktorá pôsobí ako bar a práčovňa, Alexej Lukyanov, v tom čase sa rozhodol generálny riaditeľ finančnej spoločnosti Yumis, nemecký priateľ Anke Navottne. Navrhla to - pre študentku Akadémie umení a dizajnu v Zürichu sa bar „Práčovňa-40“ stal diplomovou prácou. Nábytok bol prehľadaný komisiou a objednaný umelcom v Petrohrade. Lukyanov priniesol použité práčky a sušičky trajektom z Nemecka, kde práčovne sú známe.

Náklady na umývanie 150 rubľov, sušenie - 100 rubľov. Práčka priamo prináša „bielizni“ iba štvrtinu výnosov a ročne dosahuje 5 až 6 miliónov rubľov. Lukyanov však považuje za konkurenčnú výhodu práve kombináciu bielizne a baru v jednej miestnosti: najlepšia reklama je slovo z úst.

Medzi štamgastmi je veľa hudobníkov, básnikov, študentov. "Našou klientelou je petrohradská subkultúrna vrstva, " opisuje Lukyanov svojich návštevníkov. Veľa cudzincov. Sám Lukyanov v sekcii „Umývanie“ je však zriedkavý - po obhájení diplomu Anke sa manželia vybrali do Berlína, kde má Alexey nové obchodné a infographic štúdio.

Lukyanovovým sprievodcom pri otváraní práčovne bol Anton Belyankin, ktorý určoval trendy pre také miesta v Petrohrade ako vodca skupiny Two Airplanes. Bol prvým, ktorý priniesol módnu európsku koncepciu klubového života. V roku 2003 otvorila bar Dacha so svojou priateľkou nemeckou Annou Kristin Albers na základe podobných hamburgových barov na malej ulici Dumskaja, odkiaľ odišlo z Nevského.

Princíp takýchto tyčí je jednoduchý. Na malej ploche (do 100 metrov štvorcových) by sa mali hrať živí DJs, mal by sa predávať iba alkohol a občerstvenie. Ale najdôležitejšia vec je kontrola tváre, nemonitoruje, kto je oblečený a aký triezvy, ale aby návštevníci nevytvárali navzájom problémy a boli na rovnakej kultúrnej úrovni. Samotná Albers opísala princíp svojho založenia týmto spôsobom: „Bunky nie sú odcudzené, milí ľudia sa zhromažďujú a nezmenia popolník po prvom zadku cigarety.“

Zdá sa, že úloha je utopická. Najmä pre Moskvu. V hlavnom meste môžu získať titul týchto miest iba maják a John Donne. V Petrohrade sa to stalo najobľúbenejšou barovou koncepciou. Ale až potom, čo sa Anton a Anna rozviedli. Anton doslova otvoril „dvere od dverí“ barom „Fidel“ „Chata“. Je nepravdepodobné, že by ich vlastníci vedeli, čo je to synergia, ale presne to sa stalo. V malej oblasti medzi Nevským prospektom a niekoľkými paralelnými ulicami je ich počet teraz v desiatkach. Ulica Dumskaja sa stala synonymom klubového života v Petrohrade.

Traja z nich patria Belyankinovi - relatívne nízky obrat z jedného miesta kompenzuje ich množstvom. Teraz medzi petrohradskými barmi je súťaž konceptov. Rovnaký Albers, ktorý už desať rokov žije v Petrohrade, otvoril pred niekoľkými rokmi letnú kaviareň Dunes na dvore jedného z domov na námestí Konyushennaya. Nalila plážový piesok a položila ležadlá. Keďže hlavní návštevníci takýchto miest prichádzajú v noci, museli sa opaľovať pod mesiacom.

Master Class: Ako zvýšiť príjmy z práčov štvornásobne

Odporúčaná