ostatné

Vlastnosti maticovej organizačnej štruktúry

Obsah:

Vlastnosti maticovej organizačnej štruktúry

Video: Online školení - #1 Architektura (Allplan Architecture 2020) 2024, Júl

Video: Online školení - #1 Architektura (Allplan Architecture 2020) 2024, Júl
Anonim

Štruktúra organizácie výroby je základom pre budovanie štruktúry riadenia podniku. Existuje mnoho rôznych organizačných riadiacich štruktúr výroby, ktoré sú rozdelené na lineárne, divízne, funkčné a adaptívne typy riadenia, druhé používa maticovú organizačnú štruktúru.

Image

Adaptívny typ kontroly

Aby bolo možné rýchlo reagovať na riadenie organizácie na nepredvídané zmeny vo vonkajšom mikro a makro prostredí, je potrebný adaptívny typ riadenia.

Spoločnosť sa musí rýchlo prispôsobiť meniacej sa ekonomickej situácii, zavádzaniu nových výrobných technológií a požiadavkám na vyrábané výrobky. Napríklad podnik má možnosť vstúpiť na medzinárodný trh, existujú však aj iné normy, ktoré sa vzťahujú na vyrábané výrobky.

Na to, aby výrobky spĺňali stanovené požiadavky, je potrebné zakúpiť nové zariadenie a technológiu, školiť personál, zmeniť systém prijímania výrobkov a surovín atď. Pre také komplexné programy, ktoré je potrebné v organizácii uskutočniť v krátkom čase, sa vytvorí adaptívna štruktúra riadenia pozostávajúca z dvoch typov. - maticová a konštrukčná štruktúra organizácie.

Odporúčaná