ostatné

Prečo má váš mozog záujem o reklamu?

Prečo má váš mozog záujem o reklamu?

Video: TEDxBratislava - Martin Štulrajter & Miroslav Švec - on what they learned about brain 2024, Júl

Video: TEDxBratislava - Martin Štulrajter & Miroslav Švec - on what they learned about brain 2024, Júl
Anonim

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo ľudia slepo veria v reklamu, hoci môže poskytnúť nesprávne informácie o kvalite produktu? Existuje 5 reklamných ťahov, vďaka ktorým ľudia dôverujú reklame a začínajú sa o ňu zaujímať.

Image

Návod na použitie

1

Umiestnenie obrázkov vľavo a text vpravo. Keď značka začne inzerovať svoj produkt, je pre nich dôležité, aby bol obrázok naľavo a text napravo. Vysvetľuje to skutočnosť, že za spracovanie obrazu je zodpovedná ľudská pravá hemisféra. A mozog vníma informácie na spracovanie obrazu v zrkadle. Aby mohol spracovať obrázok umiestnený na pravej strane loga, musí ho najprv prevrátiť. Umiestnením obrázka naľavo osoba uľahčuje prácu mozgu a znižuje pravdepodobnosť, že sa 100 miliónov neurónov sústredí na niečo iné.

2

Použitie nejasných výrazov tváre v obrázkoch. Pri pohľade na akékoľvek tváre sa mozog začína kontrolovať mentálnym zoznamom výrazov, s ktorými sa predtým stretol. Ak vidí usmievajúcu sa alebo nahnevanú tvár, okamžite spozná, že daná osoba je šťastná alebo naopak nahnevaná, a potom prejde na niečo iné. Avšak nejasný výraz tváre robí mozog premyslenejším obrazom. Napríklad nasnímajte obrázok „Mona Liz“. Koľko hodín strávili ľudia v priebehu rokov snahou zistiť, čo si myslela?

3

Princíp: „čím menej, tým lepšie.“

Každý vie, že čím viac reklamy zasiahne osobu na internete, tým je menej pravdepodobné, že na ňu niekto upozornil. S príchodom technológií, ktoré blokujú reklamu, sa od marketérov vyžaduje, aby našli rovnováhu medzi príjmami z reklamy a kvalitou obsahu. Inteligentní vydavatelia lepšie obmedzia množstvo reklamy, ale napriek tomu zvýšia svoje príjmy, pretože spotrebitelia sú ochotní reklamu inzerovať, ak je na webe. Hlavná vec je, že to nebolo moc.

4

Používajte zaoblené hrany.

V priebehu času evolúcia učí ľudstvo, že ostré a rezné predmety môžu ublížiť, a preto by sa im malo vyhnúť všade, kde je to možné. Podľa tohto princípu vzbudzujú ostré rohy v hlave užívateľa túžbu obísť tieto stránky. Môžete si všimnúť, že známa spoločnosť Apple nikdy pri navrhovaní svojich výrobkov nepoužila ostré rohy. Okrúhle hrany priťahujú spotrebiteľov, namiesto toho, aby ich tlačili preč.

5

"Pravidlá a pol." Štúdia Sticky odhalila, že ak používateľ sleduje reklamu na jednu a pol alebo viac sekúnd, pravdepodobne si túto značku zapamätá a naopak, ak minú jednu a pol alebo 1 sekundu na reklamu, pravdepodobne si nebude pamätať na inzerovanú značku.

Odporúčaná