obchodné

Registrácia jednotlivého podnikateľa dočasnou registráciou

Obsah:

Registrácia jednotlivého podnikateľa dočasnou registráciou

Video: 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline | 14.12.2020 2024, Júl

Video: 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline | 14.12.2020 2024, Júl
Anonim

Registrácia povolenia na prechodný pobyt v roku 2016 môže byť zaujímavá pre tých, ktorí sú neustále registrovaní na jednom mieste, ale skutočne sa nachádzajú v inom meste alebo nemajú povolenie na pobyt v našej krajine vôbec.

Image

Je možné zaregistrovať IP v mieste registrácie?

Budúci podnikatelia majú často povolenie na pobyt v jednom meste a bývajú v inom regióne. Bolo by pre nich vhodné zaregistrovať sa v mieste ich dočasnej registrácie. Zákon však vyžaduje registráciu samostatného podnikateľa v roku 2016 na základe povolenia na pobyt, to znamená v mieste trvalej registrácie, čo sa odráža v cestovnom pase osoby.

Ak nemáte možnosť osobne požiadať daňový úrad o registráciu v mieste trvalého pobytu, môžete inej osobe vydať plnomocenstvo na poskytnutie dokumentov. V tomto prípade však bude potrebné podpísať vyhlásenie za prítomnosti notára. Okrem toho môžete kontaktovať daňový úrad a poštou, ale v tejto situácii musíte navštíviť aj notára. A ak máte osobný účet na webových stránkach štátnych služieb a elektronický podpis, môžete na registráciu IP použiť internet.

V každom z týchto prípadov musí podpis v žiadosti pripojiť občan, ktorý sa chce stať podnikateľom. Jediným spôsobom, ako zaregistrovať IP dočasnou registráciou, je situácia, keď osoba nemá trvalú registráciu vôbec. To znamená, že v cestovnom pase budúceho podnikateľa nie je známka pri registrácii, ale registrácia je v mieste pobytu.

Venujte pozornosť! Registrácia ako samostatného podnikateľa v mieste registrácie nezruší vaše právo vykonávať činnosti v žiadnom regióne krajiny. To znamená, že sa môžete zaregistrovať ako IP napríklad v Tomsku a otvoriť kozmetický salón v Nižnom Novgorode.

Odporúčaná