Obchodné riadenie

Aký je kľúč k úspechu spoločnosti McDonald's

Aký je kľúč k úspechu spoločnosti McDonald's

Video: Cupra Formentor 2021 test drive and launch control in feature film format. Seat Group 2024, Júl

Video: Cupra Formentor 2021 test drive and launch control in feature film format. Seat Group 2024, Júl
Anonim

McDonald's, svetovo preslávený reťazec reštaurácií s rýchlym občerstvením, je jednou z najúspešnejších značiek na svete. Mnoho ľudí vie, aké škodlivé je toto jedlo. V posledných desaťročiach sa objavilo mnoho podobných značiek, kde rovnaké rýchle občerstvenie, pravdepodobne lacnejšie a zaujímavejšie. Takmer v každom McDucku môžete vidieť nemenné riadky, pretože prúd ľudí, ktorí tam chcú jesť, je obrovský. Aké je tajomstvo úspechu tejto siete?

Image

Návod na použitie

1

Spoločnosť McDonald's nie je len globálna značka, ktorú stovky obchodníkov na celom svete pracujú na podpore. Táto sieť je špeciálnou kultúrou. Môže byť kritizovaná a nenávidená, ale z tohto dôvodu sa jej popularita iba zvyšuje. McDonald's je jedným z prvých združení, ktoré prichádzajú na myseľ pri slove fast food. Možno sa niekto pred bratmi Mac a Dickom MacDonaldom pokúsil vstúpiť do podobného menu a servisu priamo v aute. Viac ako pol storočia histórie značky sa tieto skutočnosti zdajú byť starostlivo vymazané, takže spotrebiteľ má silný pocit, že spoločnosť McDonald's je prvou a najlepšou vo svojej oblasti. V skutočnosti je pre konkurentov ťažké držať krok so svojimi marketingovými inováciami. V týchto rýchlych reštauráciách sa objavili prvé bigmaki v modernom slova zmysle, hranolky kombinované s colou, krabice s detským menu. Dnes sa spoločnosť McDonald's paradoxne snaží pripojiť k výklenku zdravého stravovania. V tejto kaviarni v skutočnosti môže zeleninový šalát oblečený v oleji a octe jesť dokonca aj prísny vegán. Tieto inovácie sa objavili v podobných sieťach, ale „McDonald's“, ako vždy, bol prvý.

2

Už niekoľko desaťročí v rade McDonald's neustále drží detské publikum v zóne, ktorá je najviac pozorná. Čo stojí za ich podpisový klaun, s ktorým sú deti potešené. Detské večierky, sety Happy Meal s hračkami, animátori, ktorí sú neustále prítomní v niektorých reštauráciách: to sú len niektoré z vecí, ktoré priťahujú deti v McDonald's znova a znova. Deti si so sebou berú svojich rodičov, ktorí tiež nesedia pri stole bez jedla.

3

Spoločnosť McDonald's sa dá označiť za jedno z referenčných kritérií v oblasti franchisingu. S úspešným franšízovým predajom sa vo svojej dobe začal celosvetový úspech americkej siete a teraz tento postup prináša ešte väčšie príjmy. Majitelia spoločnosti McDonald sú obzvlášť opatrní voči tým, ktorí s nimi plánujú pracovať. „McDonald's“ je ťažko vidieť v obytnej štvrti provinčného mesta. Na existujúcich miestach pravdepodobne nájdete rovnaké menu a rovnaké štandardy služieb. Opravy sa môžu týkať iba národných charakteristík, a to aj vtedy, keď sú minimálne. Aj keď nie sú najhorlivejší priaznivci rýchleho občerstvenia, je nepravdepodobné, že by popierali, že veľká väčšina jedál je skutočne chutných a uspokojivých, najmä ak na chvíľu zabudnete na ich poškodenie. Riziko otravy exspirovanými výrobkami je minimálne, nevyhnutná čistota je udržiavaná v halách a personál bude pravdepodobne čo najsvetlivejší. Kontrola kvality potravín a ďalších aspektov služieb vo všetkých reštauráciách je jedným z kľúčových faktorov úspechu spoločnosti McDonald.

Odporúčaná